BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  DÜNYA

Ankara'dan Kürt yönetimine şok yanıt!

Irak Kürdistan yönetiminin IŞİD'e karşı savaşmak için Ankara'dan silah istediği ama bunun reddedildiği öne sürüldü.

Abone ol

Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

REHİNELER VE SEÇİM VAR DENDİ

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, IŞİD'e karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

GİZLİCE GELDİ

Erbil merkezli Rudaw TV’nin canlı yayına katılan Hüseyin, IŞİD'a karşı destek almak amacıyla Türkiye’ye gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Hüseyin, görüşme yeri ve hangi yetkili ile görüştüğüne dair bilgi vermezken, Türkiyeli yetkililerin yanıtını şöyle aktardı:

"Durumunuzu anlıyoruz, ancak önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve IŞİD’in elindeki Türk rehinelerin can güvenliğinden dolayı bunu yapamayız."

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Hüseyin, Türkiye’den sadece insani yardım aladıklarını aktardı. Bu arada, Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmede, Irak ve Kürdistan bölgesindeki son gelişmelerin yanı sıra petrol ihracatı konusunun ele alındığı öğrenildi. Barzani, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir de araya geldi.