BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara Kızılay'da büyük patlama!

Ankara Kızılay'da şiddetli bir patlama meydana geldi! Patlama sonrası 3 kişi hayatını kaybederken 13 kişi de yaralandı

Abone ol

İNTERNETHABER / Ankara'nın Kızılay Meydanı Kumrular caddesinde, Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama meydana geldi! Patlama nedeniyle 1'i kadın 3 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı.

Patlamanın nedenine ve ölü sayısına dair çelişkili açıklamalar gelirken,

GÜNEY EKSPRESİNDE BOMBA İHBARI!
Adana'dan istanbul'a giden Güney Eskspresi bomba ihbarı üzerine Kırıkkale'de durduruldu. Bir şüpheli valizin incelendiği bildirildi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleri saldırıyı netleştirdi. Patlama sonrası hayatını kaybedenler olduğunu açıklayan Abdullah Gül, 'Saldırıyı lanetliyorum' dedi.

Abdullah Gül'ün ardından İçişleri Bakanı Şahin bir basın toplantısı düzenleyerek, Gül'ün açıklamalarını doğruladı. Şahin, saldırı sonrası 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ve sözlerini şöyle noktaladı; "Terör saldırısı olduğu üzerinde duruluyor..."

ANKARA BAŞSAVCILIĞI: TERÖR SALDIRISI

Ankara Başsavcılığı ise patlamanın 'terör saldırısı' olduğunu belirtti ve 1'i kadın 3 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 34 kişinin yaralandı açıklaması yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Patlamanın ardından iki kişi gözaltına alındı. Bir kadın olay yerinde gözaltına alınırken, gözaltına alınan ikinci kişi otogarda Tunceli'ye gitmek isterken yakalandı.

Patlama sonrası bir otobüs ve yanındaki 6 araç alev aldı. Bölgedeki işyerleri ve dükkanlar da büyük zarar gördü. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgedeki yangının tamamen söndürüldüğü belirtildi.

NTV MUHABİRİ DEHŞET ANINI ANLATTI
Patlamadan hemen sonra olay yerine ulaşan NTV muhabiri o dehşet anlarını izleyicilere aktardı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

10 YARALI ANKARA NUMUNE HASTANESİ'NE KALDIRILDI

 Emniyet kaynakları patlamanın bir araçta olduğunu açıkladı. Patlama sonrası 3 kişinin ağır yaralı olduğu belirtildi. Olay yerine ambulanslar sevkedildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Patlamada yaralanan 10 kişi ardından Ankara Numune Hastanesine götürüldü. Numune Hastanesi'ne götürülen 10 yaralının hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.

GÖRGÜ TANIKLARI NE DEDİ?

Görgü tanıkları patlamayı "çok şiddetli" olarak tanımladı. Bu da bomba şüphesinin artmasına neden oldu.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANINA GÖRE PATLAMA SEBEBİ

KAFA KARIŞTIRAN 3 SENARYO
Ankara'nın Kızılay'da Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamanın nedenine ilişkin 3 ihtimal üzerinde duruluyor. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, henüz ellerine ulaşmış bir ölü sayısı olmadığını ancak, ağır yaralıların olduğunu şöyle anlattı;

"Bir bacak kopması, kol kopması, başına darbe almış ağır yaralılar var. Patlamaya neyin neden olduğuna dair bize de henüz bir bilgi verilmedi. Görgü tanıkları ve zabıta yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ise, bir bina içinden tüp gazının atıldığı ve tüp gazının bir aracın üzerine düştüğü sonrasında ise şiddetli bir patlama olduğu söylentileri var. İl Emniyet Müdürümüzden konuyla ilgili detaylı bilgi istedim. Şimdi gelecek bilgileri bekliyoruz"

 TANIK'IN İDDİALARIYLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!..

PATLAMAYA BOMBA NEDEN OLDU

BU GÖRÜNTÜLER İLK KEZ YAYINLANDI
Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamaya ait çok özel görüntülere ulaşıldı. Görüntüleri izlemek için TIKLAYIN!..

 Başbakan Yardımcısı Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunu söylerken, Ankara Valisi Alaattin Yüksel de araçların üzerine bir binadan yanan tüp atıldığı bilgisinin olduğunu belirtti.

POLİSE GÖRE BOMBA

Polis kaynakları patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bir Emniyet yetkilisi, bombanın park halindeki bir aracın içine konulduğunu ve yakınlarda bulunan şüphelilerce manuel olarak patlatıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. Patlamanın meydana geldiği alanın 50 metre ilerisinde şüpheli bir çanta görülmesi üzerine polis alarma geçti.

İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı, alan boşaltıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, incelemelerini sürdürürken, bomba ihtimaline karşı da bölgeye frekans karıştırıcı jammerler gönderildi, telefon şebekeleri devre dışı bırakıldı. Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.

ÖĞRENCİLER DERSTEYDİ

Olay yerine yakın bir ilköğretim okulu da tamamen boşaltıldı. Öğrencilerin patlamanın şiddeti yüzünden büyük korku yaşadıkları görüldü. Çocuklar patlama bölgesinin dışına çıkartıldıktan sonra evlerinden çağırılan velilerine teslim edildiler.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGEDE

Ankara Emniyet Müdürlüğü bölgeye geldi ve inceleme yaptı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bölgede inceleme yaptı. Yetkililerden bilgi alan Atalay, ardından bölgeden ayrıldı.

CEMİL ÇİÇEK NELER SÖYLEDİ?

Ankara Kızılay'da meydana gelen şiddetli patlama sonrası kendisine mikrofon uzatılan Cemil Çiçek, "Yetkililer konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacaktır. Bu açıklamayı yapmak benim yetkim dahilinde değildir" diyerek temkinli bir açıklama yaptı.

YARALILAR İÇİN KAN ANONSU

Patlamada yaralananlar için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da kan anonsları yapılmaya başladı.
 

PATLAMANIN OLDUĞU YERDEN İLK GÖRÜNTÜLER