BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
HABER /  GÜNCEL

Ankara Emniyet Müdürü görevden alındı

Ankara Garı önünde meydana gelen 97 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürünü görevden aldı.

Abone ol

Ankara'daki bombalı saldırının ardından yürütülen soruşturma sonunda, Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal görevden alındı.

Ankara Garı önünde meydana gelen 97 kişinin öldüğü terör saldırıyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu konunun incelenmesi talimatı vermişti. Yürütülen çalışma sonunda İçişleri Bakanlığı İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürünü görevden aldı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: '10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde meydana gelen menfur terör saldırısını bütün yönleriyle soruşturmakla görevlendirilen mülkiye ve polis başmüfettişlerinin teklifleri doğrultusunda soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Hakan Arıkan vekâleten görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'