BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amerika keyif için esrar çekecek karar çıktı

AMERİKA'da esrar için referandum yapan 3 eyalette şok sonuçlar çıktı. Artık keyif için esrar içmek serbest oldu.

Abone ol

ABD'nin California, Nevada ve Massachusetts eyaletleri keyif için esrar kullanılmasının yasallaştırılması yönünde karar verdi.

ABD'deki başkanlık seçimi sırasında, birçok eyalette, vergiden idam cezasına ve esrar kullanımına dair birçok referandum da yapıldı.

Referandumlarda Arizona keyif için esrar kullanımını reddederken, Florida ve Kuzey Dakota eyaletleri tıbbi esrar kullanımını yasalaştırdı.

Yasa 21 yaşından büyüklerin esrar yetiştirmesi ve tüketmesinin önünü açıyor. Esrar tıbbi alanda kanser, AİDS ve Hepatit C gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

ESRAR SATIP GENÇLİK PROGRAMI YAPACAKLAR

California eyaleti, esrar satışından ve yetiştirilmesinden elde edilen vergilerle gençlik programları, çevresel koruma ve emniyet gibi alanları finanse edeceğini açıkladı.

22 MİLYAR DOLARLIK PAZAR
Uzmanlar yasal esrarın ABD'de en hızlı büyüyen endüstrilerden biri olduğunu ve 2020 yılına kadar satış hacminin 22 milyar dolara ulaşacağını düşünüyor.

Esrar kullanımına karşı çıkanlar ise esrar reklamlarıyla "çocuk sağlığı ve güvenliğine" aldırış edilmediği eleştirisini getiriyorlar.

California ve Massachusetts eyaletlerinde yasa Aralık ayında yürürlüğe girecek.