BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
HABER /  EKONOMİ

Altın alacaklar dikkat çeyrek altın bakın kaç TL oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Geçen hafta 164 liranın üstünü gören gram altın bu haftaya biraz sakin başladı. Peki Kapalıçarşı'da çeyrek altın ve cumhuriyet altını kaç liradan alıcı buluyor? Gram altın yükseldi mi? Altın fiyatları için uzmanlar ne diyor? Cevabı haberimizde...

Abone ol

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yatay başlamasının ardından 162,6 lira seviyelerinde dengelendi. Cuma günü, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağılıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,82 azalışla 162,5 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 162,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.088 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,08 azalışla 1.347,6 dolardan işlem görüyor. 

ONS ALTIN DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRDİ: AA Finans Analisti İslam Memiş,  geçen hafta yükseliş eğiliminde hareket eden altın fiyatlarının bu haftaya yatay başladığını belirterek, "Bu hafta altının ons fiyatında gerileme bekliyoruz. Sabah saatlerinde toparlanma isteğinde olan altının ons fiyatının, düşüş trendine girdiğini tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

ALTIN FİYATLARINDA DOLAR ETKİSİ: Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.340 doların destek konumunda olduğunu ifade eden Memiş, 1.350 doların ise direnç olarak takip edileceğini söyledi. Memiş, dolar kurunun seyrinin altının gram fiyatının yönü üzerinde etkili olmaya devam ettiğini dile getirerek, altının gram fiyatında 161,5 liranın destek, 163,5 liranın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.