BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fener'e bunu da mı yapacaklar?

Selçuk Dereli, Milliyet Gazetesi’ndeki dünkü yazısında ve twitter’da ortaya attığı bir iddia ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:

Abone ol

Maçın hakemi Tolga Özkalfa, Alex'in bilerek sarı kart gördüğünü açık bir şekilde kenara söylüyor. PFDK hakemlerin savunmasını mutlaka alacaktır. Madde 38: Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı kart veya kırmızı kart gören futbolcuya 2 müsabakadan men cezası verilir.

FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Selçuk Dereli, Milliyet Gazetesi'ndeki dünkü yazısında ve twitter'da ortaya attığı bir iddia ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:

- Az önce F.Bahçe-G.Birliği maçını tekrar izledim. Hakem Tolga Özkalfa, Alex'in bilerek sarı kart gördüğünü açık bir şekilde kenara söylüyor.

Dereli bu mesajın hemen ardından da şunları yazdı;

- PFDK (Profesyonel Disiplin Kurulu) hakemlerin savunmasını mutlaka alacaktır.
- Oyuncunun bilerek kart gördüğünü sadece ben değil maçın hakemi söylüyor kenara. İzlerseniz görürsünüz.

- Madde 38: Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı kart veya kırmızı kart gören futbolcuya 2 müsabakadan men cezası verilir.

- Hakem eğer raporuna yazmadıysa bile, Disiplin Müfettişi raporu sevk ederken hem sarı karttan, hem de 38. maddeden sevk ediyorum diyebilir.

G.Saray derbisinde oynamayacak mı?

Dereli'nin bu ifadeleri üzerine maçın görüntülerini tekrar izledik.

Karşılaşmanın 61'inci dakikasında Kaptan Alex, Gençlerbirliği oyuncusu Aykut'la girdiği bir diyalog sonrası kart görüyor.

Hakem Tolga Özkalfa, bu karta itiraz için kendisine doğru yönelen başta Emre Belözoğlu olmak üzere sarı lacivertli oyunculara "Bilerek gördü, bilerek gördü" diyor.

Hakem Tolga Özkalfa'nın Fenerbahçeli oyunculara söylediklerini raporuna yazıp yazmadığı belli değil.

Eğer raporuna yazdıysa bu sezon başında değişen kurallara göre, "Bir sonraki müsabakayı düşünerek kart gördüğü için" İki maç ceza alması gündemde.

Bu da Brezilyalı yıldızın Galatasaray derbisinde oynamaması anlamına geliyor.

Sınırdaki 6 isimden 3'ü temizledi

G.SARAY-F.BAHÇE MAÇI ÖNCESi BU OLAY KONUŞULUYOR

Hakem Özkalfa'nın bu hareketi, dudak okuma tekniği ile çözüldü. Özkalfa'nın bu olayı raporuna yazmadığı iddia edildi.

Fenerbahçe'de sarı kart sınırında olan 6 futbolcu vardı. Gençlerbirliği maçında Cristian, Alex ve Serdar Kesimal da sarı kart görüp cezalı duruma düştüler ve G.Saray maçı öncesi oynamama riskini ortadan kaldırdılar. Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül kart görmediler. Orhan Şam ise bu maçta oynamadı.

Uilenberg uyarmıştı

Devre arası yapılan hakem seminerinwde bir konuşma yapan UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg hakemlere, "Kasıtlı kart görmeye yönelik şüphe duyuyorsanız, bunu Disiplin Komitesi'ne ayrı bir raporla iletmeniz gerekiyor. Centilmenlik dışı bu davranışları kabul etmiyoruz" demişti.

38. madde ne diyor

BİLİNÇLİ KART GÖRME: Müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kart gören oyuncuya iki müsabakadan men cezası verilir.

Fener'in ve Alex'in itirazı var

Başka kulüp ya da futbolcu olsaydı kimse konuşmazdı

Fenerbahçe cephesinin ise itirazı var.
- Bekir sakat, bu bakımdan Serdar kesinlikle kadroda olmalıydı. Haftalardır deplasmanda maç kazanamıyoruz. Bu riski göze alır mıyız?

Alex de itiraz edenler arasında:

- Bu saçma iddia karşısında konuşmam bile. Bunu ortaya atanlar başka bir kulüp ve futbolcu olsaydı aynı yorumları yaparlar mıydı?

Mourinho ve iki Realli cezadan kurtulamamıştı

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup birincisi olarak çıkmayı garantileyen Real Madrid, bir üst turda kart sıkıntısı çekmemek için Ajax maçında ilginç bir yöntem uyguladı. 24 Kasım 2010'daki karşılaşmada teknik direktör Jose Mourinho'nun talimatı üzerine yedek kaleci Dudek, Casillas'a, "Xabi Alonso ve Sergio Ramos kırmızı kart görsün" mesajını iletti. Alonso 86., Ramos da 90. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü. Centilmenliğe aykırı bu hareketlerin karşılığı olarak Mourinho, Xabi Alonso ve Sergio Ramos 1'er maç, Real Madrid Kulübü de 120 bin Euro para cezası aldı.

Galatasaray'da 4 tehlike var

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'da 4 önemli isim sarı kart tehdidi altında. Üçer sarı kartı bulunan Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Fernando Muslera ve Necati Ateş, bu akşamki Sivasspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşüp bir sonraki Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek. Bu oyuncuların, iki hafta sonra oynanacak Fenerbahçe derbisine rahat çıkabilmek için Sivasspor maçında bilerek kart görüp görmeyecekleri merak konusu.

GALATASARAY'A GÖRE ALEX DERBİDE OYNAYAMAZ
HABERİN DETAYI
BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Galatasaray'dan Alex'e suçlama


Fenerbahçeli Alex, Cristian ve Serdar’ın, Gençlerbirliği karşısında bilinçli sarı kart gördüklerini düşünen Galatasaray, Disiplin Talimatı’nın 38. maddesine göre bu oyunculara 2’şer maç ceza verilmesini savundu

Türkiye iki hafta sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin havasına girerken şimdi de “kart polemiği” patlak verdi.

Fenerbahçe’de sarı kart cezası sınırında bulunan Alex, Cristian ve Serdar Kesimal’ın, Gençlerbirliği karşısında 4. sarı kartlarını görerek, Galatasaray maçı öncesi, Ankaragücü maçında cezalı duruma düşmeleri, etik tartışmasına yol açarken, gözler Cim-Bom’un bugün Sivasspor ile yapacağı zorlu müsabakaya çevrildi. Fenerbahçe’nin önemli oyuncularının metamatiksel olarak küme düşmesi kesinleşen ve A2 kadrosuyla maçlara çıkan Ankaragücü’ne karşı, “bilinçli” olarak kart gördüğünü düşünen sarı-kırmızılılar, TFF Disiplin Talimatı’nın 38. maddesinin uygulanmasını savundu.

Bilindiği gibi geçen sezon sonunda, ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kart gören oyunculara 2 maç ceza verilmesi hükmü Disiplin Talimatı’na eklenmişti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, radikal bir karar alarak, Sivasspor maçına ceza sınırında çıkacak oyuncularına uyarılarda bulundu. Terim’in, 3’er sarı kartı bulunan Muslera, Ujfalusi, Semih ve Necati Ateş’e, “Kimse bilinçli olarak kart görmesin. Etik unsurlara vurgu yaptığımız bir dönemde, benim oyuncularımın bilerek cezalı duruma düşmelerini kabul edemem. Pozisyon icabı görülecek kartları ise eleştirmem” diye konuştuğu öğrenildi.

Sarı-kırmızılı teknik adamın, Gençlerbirliği ile hafta sonu oynayacakları karşılaşmaya da çok büyük önem verdiği ve bütün oyuncularına gereksiz kart görmemeleri konusunda kesin talimat verdiği ifade edildi.

‘BİZ BİLİNÇLİ KART GÖRMEDİK’

Fenerbahçeli oyuncular Alex, Cristian ve Serdar, bilinçli kart görmediklerini söyledi. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, Gençlerbirliği maçından çok çekindiğini ve bu nedenle 3 puandan başka hiçbir şey düşünmediklerini kaydeden sarı-lacivertli oyuncular, gördükleri kartların haksız olduğunu savundu. Ankaragücü karşısında deplasmandaki kötü seriyi bitirmek isteyen Kocaman’ın, sınırdaki oyunculara kart görmeleri için talimat vermediği ifade edildi. Ceza sınırdaki diğer oyuncular Gökhan Gönül ile Mehmet Topuz, G.Birliği maçını kart görmeden bitirmişlerdi.