BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aleks emniyete 1 yıl imza attı!

Türk vatandaşlığına geçme sürecinde pürüzler çıkan Aleks çareyi ikamet tezkeresini 1 yıl uzatmakta buldu!

Abone ol

Türk vatandaşlığına geçmesinde pürüz çıkan Brezilyalı futbolcu Aleks, eşi, kendisi ve çocukları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ikamet tezkeresini 1 yıl uzatmakta buldu.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre: Sambacı geçen hafta Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, oturma izni için başvuruda bulundu. Önceki gün de eşi ve üç çocuğuyla tekrar gidip işlemleri tamamladı
Kaptan, polis şeflerine kendi ülkesindeki prosedürler nedeniyle Türk vatandaşlığına geçemediğini anlattı. Brezilya yasalarından kaynaklanan sorunu aşmak için Brezilya Konsolosluğu ile en kısa zamanda temasa geçeceğini söyleyen Aleks, 'Brezilya vatandaşı olan birinin aynı dili konuşan Portekiz gibi ülkelerin vatandaşlığına geçişine kolayca izin veriliyor. Ancak farklı bir ülkenin vatandaşlığına geçmek için bürokratik engeller çıkıyor' diye dert yandı.

BEŞİKTAŞ İYİ TAKIM KURDU

Emniyetteki işlemleri bir saat süren Aleks, bu sırada Beşiktaşlı olan Yabancılar Şube Müdürü Ali Çelen'le sohbet etti. Sambacı, sohbet sırasında Çelen'e 'Beşiktaş iyi bir takım kurdu. Seneye başarılı sonuçlar alır' dedi. Alex, Sivasspor maçını alarak şampiyon olmak istediklerini de bir kez daha vurguladı.

Aleks, ikamet tezkerelerini aldıktan sonra emniyetin bahçesine indi. Vatandaşlar 'I love you' tezahüratları eşliğinde Aleks'le fotoğraf çektirdi. Polisler bir süre uzaktan bu tabloyu izledikten sonra daha fazla dayanamayıp Aleks'le fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.

Müdür Ali Çelen, Alex'e F.Bahçe U17 takımında forma giyen oğlu Erkan Çelen'den bahsetti. Kaptan, 'Ali Çelen'e sevgilerle' yazdığı imzalı formayı emniyet müdürüne verdi.