BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

AK Partili yöneticiye suikastte flaş gelime

Van'ın Özalp ilçesi AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK tarafından kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Katillerin yakalanması için başlatılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

VAN'ın Özalp İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, dün gece teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katillerin yakalanması için başlatılan operasyonlarda 19 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Özalp İlçesi'ne bağlı Boğazkesen Mahallesi'ndeki evini dün gece saat 22.30'da baskın yapan PKK'lı teröristler, aynı zamanda eski mahalle muhtarı olan Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'yi silah zoruyla bir araca bindirerek kaçırdı. Teröristler 4 çocuk babası Aydın Ahi'yi, ilçenin Şemsettin Mahallesi'nde araçtan indirip otomatik silahlarla ateş etti. PKK'lılar kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi'yi kanlar içinde buldu.

SÜLEYMAN SOYLU DA KATILDI

Ağır yaralı olarak Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aydın Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ahi’nin cenazesi otopsi için Van’a gönderildi. Aydın Ahi için bugün Van’da düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu konuşmasında, "Olay anı itibariyle 19 kişi gözaltına alındı. Soruşturma genişletilerek devam edecek. İnşallah bu katilleri en kısa süre içerisinde bulup adalete teslim edeceğiz. İki kişi net olarak olayın içerisinde. Şu anda güvenlik güçlerimizin elinde. Biz ne kadar olduğunu biliyoruz, soruşturmanın selameti açısından arkadaşlarımız daha rahat çalışabilme imkanına sahip olsun." dedi.

OPERASYON YAPILDI

Güvenlik güçleri, Aydın Ahi'nin katillerinin yakalanması için başlattığı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyette sorgusu devam ediyor.