BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  SEÇİM

AK Partili vekilden İhsanoğlu için ilginç yorum

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığına AK Parti cephesinden çarpıcı bir yorum geldi. Ayhan Sefer Üstün, İhsanoğlu'na "bohem" yakıştırmasında bulundu.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda AK Parti cephesinden bir yorum daha geldi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk kimliğinde ve karakterinde bir kişiyi tahayyül ettiğini ve buna bir de muhafazakarlığı eklediğini belirtti.

AK Partili Üstün, İhsanoğlu'na "Yarınını düşünmeden günü gününe tasasız, derbeder bir yaşayışı olan" anlamına gelen "bohem" yakıştırmasında bulundu: "İhsanoğlu çok fazla bohem bulunuyor. Vatandaşla diyalog kurması, onların dertlerini dinlemesi, onlar gibi düşünmesi zor olacak."


BİZİM İÇİN BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU

İhsanoğlu'nun tam bir muhafazakar olmadığını, muhafazakarlığın belki kenarında dolaşmış biri olduğunu söyleyen Üstün, "Biz CHP'nin muhafazakar aday çıkarma ihtimalini görüyorduk. Fakat bunun Ekmeleddin İhsanoğlu olması bizi şaşırttı. Bu, bizim için çok büyük bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Üstün, şöyle konuştu:

CHP ANAYASA'NIN DEĞİŞTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

"CHP, sanırım Anayasa değişikliği yapıldığının farkında değil. Anayasa değişikliği ile artık cumhurbaşkanını Meclis değil, halk seçecek. Sayın İhsanoğlu, Meclis'in seçebileceği cumhurbaşkanı tipine uygun. CHP, Fahri Korutürk kimliğinde ve karakterinde bir kişiyi tahayyül etmiş, buna bir de muhafazakarlığı eklemiş. Oysa Anayasa değişikliği yapıldı ve Cumhurbaşkanını artık Meclis seçmeyecek. Cumhurbaşkanı adayı, seçilmek için meydanlarda oy isteyecek. Gidip meydanlarda hitap edecek, konuşacak, halkın arasına girecek. Bunu yapabilir mi?

HERKES ŞÜPHELİ

Herkesin, Sayın İhsanoğlu'nun bunu yapabileceği konusunda şüpheleri var. Çok fazla bohem bulunuyor; halkın arasına girmeyen, üst tabaka insanı olarak tarif ediliyor. Dolayısıyla vatandaşla diyalog kurması, onların dertlerini dinlemesi, onlara vaatte bulunması, onlar gibi düşünmesi biraz zor olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI GÜÇ KAZANIYOR 

Vatandaşın seçimle gelen cumhurbaşkanından beklentileri daha fazla olacak. Evet yetkiler aynı ama seçimle gelmiş olması cumhurbaşkanına yeni bir güç kazandıracak. Dolayısıyla vatandaşın aktif, terleyen bir Cumhurbaşkanı beklentisi var. İhsanoğlu'nun bunu yapabilecek bir durumu yok ve de baştan kendisine, CHP tarafından Fahri Korutürk rolü biçilmiş."