BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  GÜNCEL

AK Partili fenomenden bomba açıklamalar!

Muhafazakar gençlerin Twitter fenomeni, fotoğrafçı Gökhan Beter Twit-ül Havadis'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol
HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS- Twitter'ın en eski müdavimlerinden birisi o... Hatta muhafazakar gençliğin Twitter fenomenlerinden desem yanlış olmaz. Kendi deyimiyle koyu AK Partili, Tayyip Erdoğan sevdalısı, dijital dergi yöneticisi, fotoğrafçı ve özellikle de genç kızların ilgi odağı... 
 
Gökhan Beter genç yaşına rağmen alanında iyi bir kariyer yapmış. Özellikle çektiği düğün fotoğraflarıyla muhafazakar kesimde oldukça popüler. Gökhan Beter'le fotoğrafçılığı da konuştuk ama önce Twitter...

Başbakan Twitter'a bu kadar sert çıkmasına rağmen yasaklandığında bile AK Partili gençlerin çoğu bu yasağa uymadı. Gökhan da onlardan biriydi. Bunun nedenini de sordum ve bakın neler söyledi?

Twitter’a ne zaman girdin ve tanınmana ne sebep oldu?

Twitter’a 2008 yıllarında girmiştim. O zaman Twitterin çok az sayıda Türk üyesi vardı. Sanatçılar, oyuncular ve bir kısım insanlar vardı. Twitter’da ne yaptıklarını, ne yediklerini yazıyorlardı. Ben o zamanlarda sözler yazmaya başladım bu sözler birçok kişi tarafından paylaşıldı ve o şekilde binlerce kişi takip etti. Daha sonrasında birkaç televizyona konuk oldum ve röportajlar verdim. Bu şekilde insanlar beni tanıdı…

KOYU AK PARTİLİ OLMAM ETKİLİ OLDU

Twitter’da onbinlerce takipçin var. Bu takipçilerin yarısından çoğunu tesettürlü kızlar oluşturuyor. Bunun sebebi nedir?

Twitter’da sadece tesettürlü bayanlar değil, tesettürlü olmayan bayanlarda beni takip ediyor. Tesettürlü bayanlara özel kurmuş olduğum dergim var. Dergimden dolayı takip edenler olduğu gibi çekmiş olduğum fotoğraflardan dolayı da takip edenler var.

Koyu Ak Partili olmamdan dolayı da ayrı bir takipçi kitlem olduğunu inkar edemem :=) Ayrıca tesettürlü bayanlar Twitter'ı yeni keşfetti. Hesabımdan onlara yol gösterici ve uyarı niteliğinde paylaşımlar bulunuyorum. Bu yüzden de takip edenlerin olduğunu düşünüyorum..

Nasıl yeni keşfettiler? Mesela ben 4 yıldır kullanıyorum Twitter'ı. Benim gibi bir çok başörtülü vardır. 

Tabi ki çoğunluğu yeni keşfetti. Gezi olaylarıyla. 

TESETTÜRLÜ KADINLAR TWITTER'I GEZİ'YLE KEŞFETTİ  gokhan1.jpg

Nasıl bir alakası var Gezi olaylarıyla başörtülülerin Twitter'ı keşfinin?

Biliyorsun ki Gezi olayları Twitter'dan organize olarak gerçekleştirildi. Yalan haberler, yalan tweetler yayarak insanları sokaklara döktüler. Melih Gökçek Başkan da Twitter'daki bu manipülasyonları televizyon kanallarında anlattı. 
AK Partililer'in Twitter'a girmesini istiyordu ve sürekli duyuru yapıyordu. Bence de tüm Ak Partililer Twitter'da olmalıydı. Melih Başkanın bu konuda etkisi çok bence..

Gezi olaylarıyla birlikte Twitter çok prim yaptı bizim tesettürlü bacılar da sıkça dillendirilen bu Twitter'a merak sardılar..

AK PARTİLİYSENİZ TWITTER'DA HER AN KÜFÜR YİYEBİLİRSİNİZ

Sen AK Partililer'den bahsediyorsun yani. Peki, Twitter’da seni sevenler olduğu gibi bir o kadar da sevmeyenler var bunu neye bağlıyorsun?

Twitter’da fotoğrafçı kimliğimden çok siyasi kimliğimi ön planda tutarım. Ak Partiliyseniz ve Ak Partiyi savunuyorsanız Twitter’da küfürü ve hakareti her an yiyebilirsiniz. Twitter’da özellikle AK Parti düşmanlarının saldırıları sürekli olur. Sadece bana değil takipçisi çok olan ve sert sözlerle eleştiri yapan AK Partililere karşı düşmanca tavır sergilerler.

BENİ SEVMEYENLERİN ÇOĞU GEZİCİLER

Gezi olaylarının ve sokak eylemlerinin olduğu günlerde provakasyonlarını, yalan haberlerini deşifre ettiğimiz için çok küfürler, hakaretler yedik. Birçok düşman edindik. Sivri dilli olduğumu inkar edemem. Çünkü bunlara anladığı dilden konuşmak gerekiyor.

Beni sevmeyenlerin çoğuna bakarsanız Gezicilerdir. Hakkımda iftiralar atarlar, olmadık şeyler söylerler artık bunları normal karşılıyorum. Çünkü edepsizle edepsiz olamam. Ak Partili olarak, Ak Partiyi savunan yazılar yazdığım sürece beni sevmeyenler olacaktır. Şunu belirtmeliyim ki Twitter’da takipçin çoksa ve AK Partiliysen her türlü saldırıya maruz kalabilirsin..

Twitter'da sadece AK Partililer'e hakaret edilmiyor. Bir çok kişi bu durumdan muzdarip.

Biz AK Partililer olarak savunuyoruz karşı tarafa küfür etmiyoruz. Ama onlar AK Partili olanlara küfür ederse illa ki tepki alırlar..

Düşüncemizi küfür ederek hakaret ederek savunmadığımız halde küfür ve hakaret yiyiyoruz
ama karşı taraf AK Partililere makarnacı kömürcü diyerek aşağılıyor ve hakaret ediyor. Doğal olarak AK Partililer de bu hakaretlere sessiz kalmaz.

TWITTER MAHKEME KARARLARINA UYMALI
 
Twitter yasakları hakkında ne düşünüyorsun? Sence yasaklanması doğru bir karar mıydı?

Twitter, Türkiye mahkemelerinin verdiği kararları tanımadığı için ve Türkiye üzerinden milyon dolarlar kazandığı halde vergi vermediği için yasaklandı. Başbakanımızın bu kararında kesinlikle şahsi çıkarı olduğunu düşünmüyorum. İleride yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek için bu kararı aldığını düşünüyorum. İleride herkesin başına gelebilecek mağduriyetler olabilir. Bu yüzden Twitter, Türkiye’de ofis açmalı ve mahkeme kararlarını tanımalı.

Başbakan Twitter'a kızmasına rağmen İslami gençliğin yasakken bile Twitter kullandığını gördük. Sen de yasağı delenlerdensin. Başbakanı destekleyip yasağı delmek neden?

Başbakanımız bizim Twitter’a girmememiz için değil, Twitter’a tepki için erişimi yasaklattı. Biz de Twitter’da olabilecek provakasyonlara karşı Twitter’dan ayrılmıyoruz. Yalan haberlerle insanları sokağa dökmeye çalışan tipler olduğu sürecede bu meydanı boş bırakmayacağız.

FOTOĞRAFÇILIK MERAKI NEREDEN GELİYOR? 


gokhan.20140416022029.jpgBiraz da fotoğraflarından bahsedelim.. Ne zamandan beri fotoğraf çekiyorsun? Bu mesleğe nasıl atıldın?

Ben fotoğraf çekmeye hobi olarak 2008 yılında başladım. Moda ve model fotoğrafı çekerek bu işi öğrendim. Çektiğim fotoğrafların herkes tarafından beğenilmesi ve paylaşılması bu işi profesyonel olarak yapmamada bir önayak oldu diyebilirim. Bu mesleği profesyonel olarak yapmaya 2010 yılında karar verdim. Ondan once birçok usta fotoğrafçının yanında yeraldım. Onlarla beraber bu işin inceliklerini ve püf noktalarını öğrendim. Düğün fotoğrafçılığının trend olmasıyla beraber kendimi bu konuda geliştirdim ve ilerlettim. Şu anda model ve moda fotoğrafından çok Düğün fotoğrafı çekiyorum.

TREND DIŞ MEKAN DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI

Özellikle son zamanlarda serbest fotoğrafçılar daha çok tercih ediliyor. Sence bunun sebebi nedir?

Stüdyoda çekilen arka planda saray, şelale olan yapmacık pozların oluşturduğu fotoğraflar demode oldu. İnsanlar bu tür fotoğraflardan sıkıldı.

Özellikle son 4 -5 yılda dış mekan düğün fotoğrafları trend oldu. Malesef stüdyo fotoğrafçıları bu trende ayak uyduramadılar, ve bu konuda kendilerini geliştiremediler.. Stüdyoda her çifte aynı pozları çektiler. Bu tarz pozlardan sıkılan insanlar doğal mekanda tamamen doğal pozlardan oluşan fotoğrafları çeken serbest fotoğrafçıları tercih etmeye başladılar. Gün ışığından yararlanarak çekilen fotoğraflar daha iyi sonuç vermektedir. Serbest fotoğrafçıların gün ışığından yararlanarak fotoğraf çekmeleri, dış mekandaki çekimlere daha çok zaman ayırmaları tercih edilmelerinin sebeplerindendir.

Dış mekanda düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler nelere dikkat etmeli?

Dış mekanda düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler ilk önce; "tüm günün hikayesinin anlatıldığı doğal anlardan oluşan fotoğrafların yer aldığı bir çekim mi yoksa doğal, tarihi ya da farklı bir mekanda bir dış çekim mi ?" diye, ne istediğine karar vermeli.

Düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler fotoğraf çekimine kısa bir süre ayırmamalı. Çekimlere zaman ayrılmalı ve önem göstermeli. İmkanı olan varsa eğer düğün günü harici bir günü tercih etmeli. Düğün gününde çıkacak aksilikler ve stresten dolayı ortaya çıkacak gerginlik, fotoğraflarda negatif bir etki yaratabilir.

NEŞELİ ARKADAŞLARINIZI YANINIZDA GÖTÜRÜN 

Başarılı düğün fotoğrafı elde etmek isteyenlere önerin nedir?

Düğün fotoğrafı çekimine giderken mutlaka stresten uzak olun. Özellikle düğün gününde çekim yaptıracak olanlar, çekime giderken eğlenceli ve neşeli bir arkadaşınızı yanınızda götürün. Çekime giderken eğlenme ve stres atma düşünesiyle gidin. İmkanı olan varsa düğün günü harici bir gün de çekim yapmalı.

Düğün çekimlerinde tamamen doğal olun. Verilmesi gereken her pozun Fotoğrafçı tarafından söylenmesini beklemeyin.. Kendinizi tamamen fotoğrafçıya bırakırsanız eğer ortaya doğal pozlardan çok yapmacık pozlar ortaya çıkacaktır. Açık alanda çekim yapılırken güneşin dik geldiği saatleri tercih etmeyin. Fotoğraf çekimi için ideal saatler 16:00 – 19:00 arasıdır. Bu saatler arasında fotoğraflarınızı çektirmekte fayda vardır.

DÜĞÜN FOTOĞRAFLARINDA NELERE DİKKAT ETMELİ? 

Düğün fotoğrafçısı arayan çiftlere önerilerin nedir?

İlk öncelikle randevu, düğün tarihinden birkaç hafta öncesinden alınmalı. Malum yaz mevsimi fotoğrafçıların sezonu olduğu için birçok iyi fotoğrafçının tarihleri dolu olabilir.

Düğün fotoğrafçısını ararken mutlaka fotoğrafçının sitesine bakın. Çoğu fotoğrafçı standart pozlar üzerinde çalışır. Bu yüzden sitesini incelediğiniz fotoğrafçının kendine özgü, farklı çalışmaları var mı yok mu diye kontrol edin. Ben mesela çalışmalarımı kendi web sitem  www.gokhanbeter.com da mutlaka yayınlıyorum.

tik.20140416130515.jpg

Kaliteli ve başarılı fotoğrafların ana unsuru ekipmanlardır. Fotoğrafçının hangi ekipmanları kullandığını sorgulayın. fotoğrafçının fotoğraflarını incelediğinizde fotoğrafların kalitesini ve poz farklılıklarını göz önünde bulundurun.Bazı fotoğrafçılar yabancı fotoğrafçıların fotoğraflarını alıp kendi sitesinde kullanabiliyor buna mutlaka dikkat etmelisiniz. Güven sıkıntısı yaşanmaması için tanınmış fotoğrafçıları tercih etmenizde yarar vardır. Görüşeceğiniz fotoğrafçıları seçerken yalnızca aynı fiyat aralığında olanlarla değil farklı fiyat aralığında olan fotoğrafçılarla da görüşürseniz kriterlerinizi daha rahat belirlersiniz.

Kimi fotoğrafçılar çok ucuz fiyata çekerken kimi fotoğrafçılarda yüksek fiyatlara fotoğraf çekiyor. Bu fiyat farklılığının sebepleri nedir?

Şunu unutmayın ki çok ucuz fiyata fotoğraf çeken fotoğrafçılar, fotoğrafçı değildir fotoğrafçı olmak isteyen kişilerdir. Hiçbir iyi fotoğrafçı çok ucuz fiyatlara fotoğraf çekmez. Fotoğrafçılık emek isteyen ve uğraş isteyen bir iştir. Herkes emeğinin karşılığını veya fazlasını almak ister. Buna göre fiyat belirler.

Fiyat belirlerken albüm masrafları, ofis ve elaman giderleri, yasal giderler, ekipman yenileme giderleri ve şehir dışı çekimlerde ertesi güne çekim kabulünün olmaması fiyatlar arası farklılıklarda önemli rol oynar. Bazı fotoğrafçılar çok uçuk fiyatlar istiyorsa bununda sebebi fotoğrafçının çok kazanmak istemesidir.


 twitter.com/Htckubra
 

Facebook Hatice Kübra