BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Partili başkana ağır ceza şoku!

Çorum Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, 'görevi kötüye kullanmak' suçundan ağır cezada yargılanacak

Abone ol

Çorum'da, görev sorumlulukları değiştirilip, zeminin 2 kat altında odalarda çalışmaya zorlanan birim müdürlerinin dava açtığı Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Külcü ile Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, Danıştay 1'inci Dairesi'nin kararı ile 'görevi kötüye kullanmak' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Çorum Belediyesi'nde geçen yıl Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Tortum Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Zabıta Müdürü Murat Berksun Mezarlıklar Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren Hukuk İşleri Müdürü, Hal Müdürü Tuncer Baykal Otobüs Terminali Müdürü, Mezarlıklar Müdürü Haşim Avcı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü, Otobüs Terminal Müdürü Bekir Çakmak da Hal Müdürü olarak görevlendirildi. 6 müdür 3 ay sonra da görevlerinden alınıp, birimlerine uzman olarak atandı.

Müdürlerin dava açtığı İdare Mahkemesi, 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Ancak müdürler, makamlarına gittiklerinde kapı kilitlerinin değiştirildiğini gördü. Daha sonra 6 müdür, belediye binasının zemin katındaki tek odaya yerleştirildi. Kendilerine telefon ve bilgisayar da verilmedi. Bu kez müdürler, İdare Mahkemesi'ne ayrı ayrı dava açtı.

İdare Mahkemesi geçen eylül ayında müdürlerin tek odayı kullandıkları uygulamanın iptaline karar verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir tarafından Bekir Çakmak, Ekrem Eren ve Tuncer Baykal'a gönderilen yazıda, makam odası olarak kendilerine belediyeye ait Turgut Özal İş Merkezi'nin girişinin 2 kat altında bulunan ve daha önceden depo olarak kullanılan yerlerin tahsis edildiği bildirildi. Diğer müdürlerin davalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Belediye yönetimi ile birim müdürleri arasında yaşanan hukuk savaşı yeni bir boyut kazandı. Birim müdürleri Bekir Çakmak, Tuncer Baykal, Ekrem Eren ve Murat Berksun, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya'nın yargılanması talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda birim müdürleri ile ilgili tasarrufta imzaları olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya'nın yargılanmasına gerek olmadığı kararı çıktı.

Bakanlık'tan sonuç alamayan müdürler, bu kez Danıştay'a itiraz etti. Danıştay 1'inci Dairesi, söz konusu itirazı haklı bularak Külcü ve Karakaya'nın yargılanmasına karar verdi.

Birim müdürlerinin avukatı ve aynı zamanda CHP İl Başkanı olan Tufan Köse, Danıştay'ın kararına göre Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya'nın, 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanacağını söyledi. Davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirten Köse, söz konusu görevi kötüye kullanma iddiasının TCK'nın 257'nci maddesine göre 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası öngördüğünü kaydetti.

Köse, birim müdürlerinden Bekir Çakmak ile Tuncer Baykal'ın farklı zamanlarda ikişer kez suç duyurusunda bulunduğunu, bu nedenle Başkan Külcü ve Başkan Yardımcısı Karakaya'nın toplam 6 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanacağını ifade etti