BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den bomba seçim hamlesi!

Başbakan, kurmaylarıyla milletvekillerini belirlemek için yoğun mesai yapıyor. Ak Parti’nin, rakiplerinin güçlü olduğu illerde bir oy fazla almak için sevilen vekilleri aday göstermesi bekleniyor.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin milletvekili adaylarını belirlemek için sürdürdüğü yoğun mesai devam ederken illerde en doğru adayı çıkartmak için detaylı değerlendirmeler yapılıyor. Üst kurulun çalışmalarında bakanların rotasyonunun yanı sıra sevilen bazı milletvekillerinin de başka illere kaydırılmasının düşünüldüğü ifade edildi.

Ak Parti’de Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul dün genel merkezde çalışmalarına devam etti. Seçim çalışmaları nedeniyle Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısını yapmadı.

VEKİLLERE DE ROTASYON

Milliyet'in haberine göre, Ak Parti’nin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Hatay, Diyarbakır, Eskişehir gibi rakiplerinin de güçlü olduğu iller ile özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki bazı illerde “1 oy fazla alabilecek” adayı bulmak için detaylı çalışmalar yapılırken sadece bakanların değil bazı illerdeki milletvekillerinin de rotasyona tabi tutulacağı öğrenildi.

İllerinde sevilen milletvekilleri başka illerde görevlendirilecek. AB Bakanı Volkan Bozkır’ın İstanbul’dan Antalya ya da Çanakkale’ye; eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın karaman’dan Mersin ya da Antalya’ya; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyon’dan İzmir’e kaydırılacağı ifade ediliyor.
Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Nurettin Canikli, Ömer Çelik, eski bakan bekir bozdağ gibi isimler üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak. Ak Parti yeniden tek başına iktidar olursa kabineye dokuz yeni bakan girecek. Bu isimlerin de farklı seçim bölgelerinden olacağı da ifade edilirken Diyarbakır, Trabzon, Van ile İç Anadolu’dan bir ilden mutlaka bakan olacak isimlerin listelerde yer alacağı da kaydedildi.

ŞİMŞEK PAYLAŞILAMIYOR

Bir önceki dönem Gaziantep’ten bu dönem de memleketi Batman’dan milletvekili olan paranın patronu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise illerde paylaşılamıyor. Ankara ya da İzmir’den aday olmak isteyen Şimşek için eski seçim bölgesi Gaziantep ve Batman’ın, “Bizim ilimizden aday olsun” önerisi getirdiği bildirildi. Ankara ve İzmir’in de Şimşek’in adaylığına çok sıcak baktığı ifade edilirken bazı doğu illerinin il başkanı ve yöneticilerinin de genel merkeze, “Bizim ilimizden aday olsun” talebinde bulunduğu öğrenildi.

KONYA İÇİN GÖRÜŞ İSTEDİ

Davutoğlu’nun hafta boyunca il başkanları ile yaptığı görüşmelere ilişkin notlarını da üst kurul toplantısında dillendirdiği ve alt komisyonun ön planda tuttuğu bazı adayların bu görüşmelere göre değiştiği ve yeniden listelerin şekillendirildiği kaydedildi. Toplantılarda Konya listesine ilişkin kurmaylarının bir değerlendirme yapmaması ve takdiri tamamen Başbakan’a bıraktığı da ifade edilirken Davutoğlu’nun bu kentle ilgili de her ne kadar yorum yapmamayı tercih etseler de tüm kurmaylarının görüşlerini aldığı kaydedildi. Davutoğlu’nun bu tavrı, “listeler yapılırken istişareye verdiği önem” şeklinde yorumlandı.