BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP bölücülüğün daniskasıdır!

AK Parti'li Mehmet Ali Şahin'in BDP ve BDP'li vekiller hakkında söylediği bu sözler yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor.

Abone ol

"BDP bölücü bir partidir. Camiye gitmez, güya bir imamın arkasında namaz kıldılar. Bölücülüğün daniskasıdır."

AK Parti Karabük İl Başkanlığı bayramlaşma programına AK Parti'li Mehmet Ali Şahin de katıldı. 

Etkinlikte konuşma yapan Şahin'in gündeminde ise CHP ve BDP vardı.
Mehmet Ali Şahin, CHP ve BDP'ye sert eleştirilerde bulunarak, “Biz halkımızın dua ve desteklerinin arkamızda olduğunu bilerek hizmet etmeye devam ediyoruz. Belediye seçimleri anayasa gereği Mart ayında oluyor. Mart ayı çok soğuk, ülkemizin bazı yerlerinde seçim çok zor yapılıyor, ‘bunu biraz öne çekelim’ dedik. MHP ile birlikte bir anayasa değişikliği teklifi verdik. Oylaması yapıldı hangi 8 tane siyasi partili üye farklı oy kullandı bilinmiyor, gizli olduğu için kimseyi suçlayamam, 367'yi bulmadığı için geçmedi" dedi.

"MUHALEFET KORKUYOR"

Cumhurbaşkanı'nın tekrar görüşülmesi için geri gönderdiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"CHP, ‘27 Ekim olmasın 3 Kasım olsun’ diyordu şimdi ‘bu işe karşıyız’ diyor. Muhalefet sık sık ‘bu iktidar başarısızdır’ diyor. Eğer bu sözünüzde samimi iseniz seçimi erkene alalım bizi gönderin eğer gücünüz yetiyorsa altı ay erkene alıyoruz. Madem ülke yönetiminde başarılı değiliz, siz gelecekseniz bu işi düzeltecekseniz gelin seçimleri erkene alalım. Ne kendilerine inanıyorlar ne de AK Parti’nin halk nezdinde yıprandığına inanıyorlar. AK Parti şuan seçimlere girse yüzde 51-52 oy alıyor. Mahalli seçimlerde bunun birazcık üstünde oy alıyor. İktidarımıza muhalefetiyle anılan gazetede kamuoyu yoklaması yapıldı. Sonuçları okudum ‘AK Parti 2011 seçimlerinden farklı değil aynı yerinde duruyor’ diyor. Muhalefette bunu gördüğü için seçimlerin erkene alınmasından korkuyor."

"BDP BÖLÜCÜDÜR"

Cumhuriyete sahip çıkmanın bu millete, cumhura hizmet etmekle olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Ülkeyi her gün, her ay, her yıl bir adım daha öne çıkarmakla olur. Ankara’da alternatif cumhuriyet yürüyüşleri yaparak cumhuriyete sahip çıkamazsınız. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları her yıl hipodromda yapılır, resmi tören yapılır halkta katılır. Bu sene CHP bu kutlamalara katılmayacak, bir takım yandaş örgütlerle eski meclisin önünden Anıtkabir’e yürüyecekmiş. Bu yürüyüşe ‘seferberlik yürüyüşü’ diyor. Arkadaşlar savaşa mı gidiyoruz, nereye seferberlik ilan ettiniz? Bu alternatif yürüyüş neye benziyor biliyor musunuz, BDP’nin alternatif cuma namazlarına benziyor. BDP bölücü bir partidir. Camiye gitmez, güya bir imamın arkasında namaz kıldılar. Bölücülüğün daniskasıdır. BDP bunu yapabilir, siz en eski bir partisiniz, cumhuriyeti kurduğunuzu iddia eden bir partisiniz. Böylesine bölücü bir tavır sergilemek size yakışır mı? CHP’ye sesleniyorum, BDP ile paralel bir çizgiye gelmek cumhuriyet noktasında bölücülük yapmak size yakışıyor mu?"

CHP’li yöneticileri bir kez daha düşünmeye, ne yaptıklarının farkında olmaya davet eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhuriyete böyle sahip çıkılmaz, cumhuriyete hizmetle sahip çıkılır. Bizim iktidarımız döneminde inanıyorum ki, millet nezdinde cumhuriyetin değeri daha da artmıştır. Milletimizin cumhuriyetle, rejimle hiçbir sorunu yoktur. AK Parti bunun teminatı olan kadroların partisidir.”