BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum ne? TSK'dan flaş açıklama...

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2018 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 8 kritik köyün alınmasıyla birlikte Suriye'de kritik harita değişti... Böylece Zeytin Dalı Harekatı'nda birinci aşama sona erdi...

Abone ol

Afrin'deki terör varlığına yönelik Zeytin Dali Harekatı devam ederken, bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2018 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekat kapsamında bugün 8 köyün daha PKK'dan temizlenmesiyle harita tamamen değişti ve Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci aşaması sona ermiş oldu..

BUGÜN 8 KÖY TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Umranlı köyü ile ilçenin kuzeybatısındaki Bülbül beldesine bağlı Meydan Ekbez ve Bendirek köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 84'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 112 noktayı ele geçirdi. İşte Afrin'den son haberler...

TOPLAMDA 112 NOKTA TEMİZLENDİ: Sabah saatlerinde Afrin’in kuzeybatısındaki Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köylerini teröristlerden temizlenirken öğleden sonra Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Umranlı köyü ile ilçenin kuzeybatısındaki Bülbül beldesine bağlı Meydan Ekbez ve Bendirek köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarıldı. Böylece Afrin'de biri belde merkezi, 84'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 112 nokta terörden temizlenmiş oldu. 

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Cinderes ile Raco beldesi arasındaki 5 km. alanda kontrolü vardı...

ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME: YPG'li teröristlerden temizlenen son 5 köy  kritik konumdaydı. Terör örgütü YPG'nin daha önce Kilis boyuncu Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti. Kuzeyde sadece Gaziantep ile Kilis il sınırlarının buluştuğu noktada (Gülbaba batısı) yaklaşık 5 kilometrelik bir alan PYD/PKK’nın denetimindeydi. Güneyde ise Cinderes ile Raco arasında ise 5 kilometrelik bir hatta teröristler bulunuyordu.

RACO-BÜLBÜL HATTI BİRLEŞTİ: Son alınan köylerle birlikte kuzeyde cepheler de birleşmiş oldu. İlerlemeyle kuzeyde teröristlerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesiliyor. Böylelikle Raco ile Bülbül hattı da birleştirilmiş oldu. Böylece, kuzey ve batıdaki hatlar birleşince, TSK ve ÖSO güçleri Afrin'e doğru hilâl şeklinde konuşlandı. Yalnızca küçük bir alan, Türkiye sınırıyla birleşen hatlar arasında kaldı.

Raco-Bülbül hattının birleşmesinin ardından haritanın son hâli işte böyle oldu.

TÜRKİYE SINIRI İRTİBATI KOPTU: Meydan Ekbez ve Benderlik köylerinin de alınmasıyla kuzey cephesi tamamen teröristlerden temizlenmiş oldu. Yaklaşık 10 kilometrelik Şeyh Hadid hattı dışında, Fırat Nehri'nin batısında terör örgütünün Türkiye sınırıyla bağlantısı tamamen koptu. Askeri kaynaklar, böylece Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci aşamasının tamamlandığını belirtiliyorlar...

GECE BİR ŞEHİT VAR: Dün gece yarısı Suriye sınırında çıkan çatışmada Karaman'ın Ermenek ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş (30) Şükrü Ünlü şehit oldu.

Afrin'den acı haber geldi! Şehit var...