BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  DÜNYA

ABD'de son dakika saldırı!

ABD'de Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın (NSA) Maryland'deki merkezinin giriş kapısını araçla kırarak içeri girmeye çalışan iki kişi, güvenlik güçlerince vuruldu.

Abone ol

ABD'de Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Maryland eyaletindeki merkezinin giriş kapısını araçla kırarak içeri girmeye çalışan iki kişi, güvenlik güçlerince vuruldu.

Amerikan istihbarat teşkilatı NSA'in başkent Washington'a 30 kilometre mesafedeki merkezinde gerçekleşen olayda, araçtaki kişilerinden biri öldü. Diğer saldırgan yaralandı.

"TERÖR BAĞLANTILI DEĞİL"

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) Maryland eyaletindeki merkez binasına yapılan saldırının terör bağlantılı olmadığı belirtildi.

FBI Baltimore şubesi tarafından yapılan açıklamada bugün NSA’ye yapılan saldırı terörle bağlantılı değil. FBI’nın yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerin olay yerindeki bütün ipuçlarını toplamaya devam ettiği ve görgü şahitleri ile görüştüklerini ifade etti.

Olay yerinde NSA görevlileri ve yerel polisle koordineli bir şekilde çalışıldığını kaydeden FBI, şu an için daha fazla bilgi veremeyeceğini belirtti.

Bugün sabah saatlerinde NSA binasının güvenlik bariyerlerini geçmek isteyen bir araca güvenlik birimlerinin ateş açması sonrası saldırganlardan birinin öldüğü, diğerinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Aracı ile NSA binasına girmeye çalışan zanlıların kadın kılığında oldukları belirtildi ve aracın içinde uyuşturucu madde bulunduğu kaydedildi.

ÇOK İYİ KORUNUYOR

Dünyanın en iyi korunan birimlerinin başında gelen NSA, ABD ve diğer ülkelerdeki önemli telefon konuşmalarını kaydedip depoladığı ileri sürülen bir güvenlik kurumu.

NSA'in merkez binasının bulunduğu Fort Meade de ayrıca ülkenin silahlı güçlerine ait 95 güvenlik birimi bulunuyor. Yaklaşık 11 bin askeri çalışanın yanı sıra 29 bin sivil memurun da bulunduğu alanda 6 bin kişi sürekli ikamet ediyor.