BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'de bir liseye silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Florida eyaletindeki bir liseye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az 17 kişinin can verdiği ve 14 kişinin de yaralandığı belirtilirken saldırganın okulun eski öğrencisi olduğu açıklandı.

Abone ol

ABD bir kez daha liseye düzenlenen silahlı saldırıyla sarsıldı. Amerikan medyasındaki haberlere göre Florida'nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesine yerel saatle öğleden sonra silahlı saldırı düzenlendi. Reuters, saldırıda 17 kişinin öldüğünü, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu bildirdi. Silah seslerinin ardından yerel polisin hemen müdahale ettiği olayın ardından lise kapatılırken, tüm öğrenci ve görevlilerin tahliye edildiği açıklandı.

ABD'nin Florida eyaletinde bir liseye silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtilen ve kimliği 18 yaşındaki Nicholas Cruz olarak tespit edilen şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis, olayda vurulan 14 kişiden şu ana kadar en az 2'sinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SALDIRGAN OKULUN ESKİ ÖĞRENCİSİ: Florida'nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesine silahlı saldırı düzenleyen kişinin, okulun eski öğrencilerinden Nicholas Cruz olduğu duyuruldu.

Amerikan medyasına konuşan bazı polis yetkilileri, şüphelinin kimliğine ilişkin açıklamanın dışında söz konusu kişinin kampüs dışında olaysız bir şekilde gözaltına alındığını ifade etti.

Broward Şerifinin ofisi tarafından yapılan açıklamada da zanlının polis tarafından gözaltına alındığı bilgisi verildi.

EN AZ 17 KİŞİ ÖLDÜ: Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Amerikan medyasına konuşan polis yetkilileri, saldırıda 14 kişinin vurulduğu ve şu ana kadar en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Yetkililer, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ve ölü sayısının artabileceğini de dile getirdi.

Reuters'ın haberine göre ise saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Ölenlerinin çoğunun öğrenci olduğu kaydedildi.

Yerel saatle öğleden sonra yaşanan saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olay sonrası lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği aktarıldı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

 Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.