BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

6 azılı sanık daha tahliye edildi

3 kişiyi öldürdükleri için ömür boyu hapis ve 72'şer yıl hapis cezası aldılar, ama şu an serbestler!

Abone ol

Sakarya'da TEKEL'e ait 5,5 ton sigara yüklü tırı kaçırarak 3 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle ömür boyu hapis ve 72'şer yıl hapis cezaları alan 6 sanık, dosya Yargıtay'da onanmadığı için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi gereğince serbest bırakıldı.

22 Aralık 2004 de TEM Otoyolu Alancuma tır parkında TEKEL'e ait tırın içindeki sigaraları gasp ederek şoförler Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç'u araçla birlikte yakarak öldüren ardından da borç karşılığı tehditle köstebek olarak kullandıkları iddia edilen TEKELçalışanı Emrah Demir'i öldürüp cesedini yaktıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 6 sanık, CMK 102. maddesinden tahliye edildi.

'Gasp' ve 'gasp suçunu gizlemek amacıyla 3 kişiyi öldürmek' suçlarından Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İlyas Tatay, Cengiz Bayrak, İsmail Ozan Tatay, Hasret Ünsal, Muharrem Gülten ve Hacı Tatay, hakkında 2006 yılında çeşitli cezalar verildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin davayı bozması üzerine yeniden yapılan yargılama sonucunda Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen sene davayı yeniden karara çıkardı. Sanıklardan Cengiz Bayrak, İlyas Tatay ve Hasret Ünsal ayrı ayrı 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 13'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hacı Tatay, İsmail Ozan Tatay ve Muharrem Gülten'in de ayrı ayrı 72'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dava dosyası Yargıtay'da beklerken sanık avukatları, CMK'nın 102. maddesi gereği tutukluluk süresinin 5 yılı geçemeyeceğini belirterek sanıkların tahliyelerini istedi. Tahliye taleplerini değerlendiren Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunmalarından dolayı tahliyelerinde yasal zorunluluk bulunduğunu belirterek 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Sanıklara yurt dışı yasağı getirilen mahkeme heyeti, tahliye edilen sanıklara adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

Mahkemenin kararı sonrasında sanıklar, tutuklu bulundukları Ferizli L Tpi Cezaevi'nden tahliye edildi.