BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

30 Ocak vizyondaki filmlerin fragmanları

30 Ocak 2015 haftası vizyona giren filmlerin fragmanlarına bakmadan haftasonu planı yapmayın.

Abone ol

30 Ocak 2015 haftası vizyona giren filmlerin fragmanlarına bakmadan haftasonu planı yapmayın.Özellikle Türk filmlerinin ağırlıkta olduğu haftanın vizyon filmleri gişede beklenen ilgiyi görecek mi fragmanları izleyip öyle karar verin...

30 Ocak 2015 vizyon filmleri arasında bu hafta başrollerini Mehmet Ali Erbil ve Yolanthe Cabau'nun paylaştığı Polis Akademisi Alaturka sizleri kahkaha krizine sokacak.Filmin fragmanı dahi oldukça iddialı.

POLİS AKADEMİSİ ALATURKA FİLMİNİN KONUSU

Yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu’nun üstlendiği senaryosu ise Kemal Kenan Ergen’e ait olan film, polislik mesleğine karakter olarak pek uygun olmasalar da polis akademisine kabul edilen bir grup gencin komik maceraları konu alıyor.

Film, yeni çıkan “Pozitif Ayrımcılık” kararnamesi gereğince, Polis Akademisi´ne giriş koşullarının esnetildiği, polis olmak isteyen herkesin neredeyse koşulsuz şartsız kabul edildiği bir akademide geçiyor. Akademidekileri yola getirmeyi amaçlayan aşırı disiplin merakıyla nam salmış olan Beton Haşmet lakaplı müdürün kontrolü ele almasıyl birlikte, olaylay iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Filmin başrollerini paylaşan Yolanthe Cabau ve Mehmet Ali Erbil’e, kadroda Peker Açıkalın, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Erener, İlker Kurt ve Fulden Akyürek eşlik ediyor.

ekran-resmi-2015-01-29-09.49.35.png

ekran-resmi-2015-01-29-09.49.44.png

POLİS AKADEMİSİ ALATURKA FİLMİN FRAGMANI

ÖNEMLİ

Önceki akşam galası yapılan ve eğlenceli anlara sahne olan filmin 30 Ocak 2015 tarihli vizyona girişi yaşanan teknik aksaklık nedeniyle ertelendi.

Konuya ilişkin açıklamada, Yolanthe Cabau ve Mehmet Ali Erbil'in başrolleri paylaştığı "Polis Akademisi Alaturka"nın, Dcp (Digital Cinema Projection) kopyalarında teknik sorun yaşandığı bildirildi. Açıklamada, bugün vizyona girmesi planlanan filmin ertelendiği duyuruldu.

[PAGE]

İÇİMDEKİ SES'İN KONUSU

Selim, kendi kendisini küçük dünyasına hapsetmiş bir yazardır. Özgüven yetersizliğinden, pek kimseyle doğru düzgün ilişki kuramayan Selim yalnızlığına çare olarak umreden yeni dönmüş annesi Mehpare ile birlikte yaşamaya karar verir. Bir gün spor salonuna gittiğinde sakarlığı sayesinde Ayşıl adında bir kadın ile tanışır.

Ayşıl hem zengin hem de herkesin jayran olacağı kadar güzel bir kadındır. Beklenmedik biçimde Ayşıl Selim’e aşık olur! Her şeyden bunalmış olan bu kadın mutluluğa giden yolun Selim’in annesi ve onun arkadaş grubundan geçtiğine inanır.. Aşk dolu bu macerada hem Selim'in hem de Ayşıl'ın başına bir seri komik olaylar gelecektir...

Başrolde yer alan Engin Günaydın aynı zamanda filmin senaryosuna imza atan isim. Kadroda kendisine Leyla Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman eşlik ederken filmin yönetmeni ise Çağrı Bayrak.

İÇİMDEKİ SESİN FRAGMANI

icimdeki-ses-filminin-galasi-neden-yapilmadi.jpg

maxresdefault.20150129101015.jpg

[PAGE]

YAPIŞIK KARDEŞLER FİLMİNİN KONUSU

Halim ile Selim komik iki kardeştir. Fakat sıradan kardeşlerden farkları, doğuştan yapışık ikizler olmaları bu yaşa kadar beraber yaşamış olmalarıdır. Küçük bir köyde sıradışı hayatlarına mutlu mesut devam ederler fakat yaşları gelmesine rağmen, kendilerine uygun 'hayırlı' bir kısmet bulamazlar. Hal böyle olunca da büyük şehrin, İstanbul'un yolunu tutarlar...

Filmin yönetmenliğini, komedi oyunculuğu ve sunuculuğu ile tanıdığımız İlker Ayrık üstleniyor. Yapımda başrolü Hakan Bulut ile paylaşan Ayrık'a kadroda ayrıca İvana Sert, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve Bülent Şakrak gibi yakından tanıdığımız isimler eşlik ediyor. Filmin yapımcılığını ise Pervasız Film firması üstleniyor.

YAPIŞIK KARDEŞLER FİLMİNİN FRAGMANI

ekran-resmi-2015-01-29-14.16.44.png

ekran-resmi-2015-01-29-14.17.17.png

[PAGE]

BAY TURNER FİLMİNİN KONUSU

Manzara ve doğa olaylarını resmettiği yağlıboya ve suluboya tablolarıyla tanınan, Romantizm akımının en önde gelen sanatçılarından biri olarak kabul edilen, aynı zamanda Empresyonizm akımının da öncülerinden olan İngiliz ressam J.M.W. Turner'ın hayatı ilk defa bu kadar detaylı bir biçimde beyazperdeye taşınıyor!

Yaşadığı dönemde, hayatı en çok merak edilen sanatçılardan biri olan 19. yüzyılın en sevilen ressamlarından biri olan Turner'ın yapmış olduğu seyahatleri, sanatının içeriğini, sosyal çevresini ve aşk hayatını perdeye taşıyan film; ünlü ressamın hayatının son 25 yılını konu alıyor.

Londra'da dönemin sanat dünyasını da gözler önüne seren film, Turner'ın yaşlı babası, birlikte yaşadığı hizmetçisi, metresi ve iki yetişkin kızı ile olan ilişkisini ön plana alıyor.

İngiliz yönetmen Mike Leigh'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Timothy Spall, Roger Ashton-Griffiths ve Tom Wlaschiha paylaşıyor.

BAY TURNER FİLMİNİN FRAGMANI

ekran-resmi-2015-01-29-14.28.01.png

ekran-resmi-2015-01-29-14.27.55.png

[PAGE]

YEDİ CÜCELER FİLMİNİN KONUSU

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Uyuyan Güzel masalının yeni bir birleşimi olan hikayede kötü cadı Dellamorta, Prenses Rose'u lanetlemiştir. 18 yaşına girmeden hemen önce parmağına keskin bir iğne batacak ve tüm kraliyetle birlikte 100 yıl sürecek derin bir uykuya dalacaktır;prenses ve halkı bu derin uykudan ancak sevdiği adam tarafından öpülünce uyanabilecektir. Prenses Rose, 18. doğum gününden bir gece önce sevgilisini saklanması için 7 dağların ardında yaşayan 7 cücenin yanına gönderir.

Fakat genç adam yolda kaybolur ve cadı Dellamorta'nın kötü ejderhası Burner'a yakalanır. Parti esnasında prensesin parmağına iğne batınca, cüceler hariç kraliyetteki herkes derin bir uykuya dalar. Şimdi 7 Vüceler Prens Jack'i ve Prenses Rose'u kurtarmak için geleceğe doğru macera dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Almanya yapımı animasyonun yönetmenliğini Boris Aljinovic ve Harald Siepermann beraber üstleniyorlar.

Filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ise Yekta Kopan, Ziya Kürküt, Dündar Müftüoğlu, Erkan Taşdöğen ve Nilgün Kasapbaşoğlu yer alıyor.

YEDİ CÜCELER FİLMİNİN FRAGMANI

ekran-resmi-2015-01-29-15.55.29.png

[PAGE]

FOXCATCHER TAKIMI FİLMİNİN KONUSU

Gerçek olaylardan yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan Foxcatcher Takımı, eksantrik bir milyoner olan John du Pant ve iki şampiyon güreşçi olarak nam salan Mark ve Dave Schultz kardeşler arasındaki trajik ilişkinin karanlık ve büyüleyici hikayesini anlatıyor.

Altın Madalya sahibi genç güreşçi Mark Schultz, 1988 Seul Olimpiyatları için bir ekip oluşturmak için zengin varis olan John du Pont tarafından son drece ihtişamlı olan Pont mülküne davet edilir. Shultz nihayet saygın kardeşi, Dave’in kanatlarının altından sıyrılarak dışarı adım atabilmek umuduyla, bu eşi bulunmaz fırsata gözü kapalı "evet" der. Gizli ihtiyaçları doğrultusunda aradığı motivasyonu elde eden du Pont, dünya standardında bir güreş takımını oluşturarak hem annesinin hem de etrafındaki diğer insanlara kendisini kanıtlamayı hedefler.

Schultz kardeşlerin trajik öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmenliğini Bennett Miller üstlenirken, filmin başrollerini Channing Tatum, Mark Ruffalo ve du Pont rolünde takdir toplayan Steve Carell üstleniyor.

FOXCATCHER TAKIMI FİLMİNİN FRAGMANI

ekran-resmi-2015-01-29-16.22.45.20150129162324.png