BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lının katil zanlısı bakın nereli çıktı?

Paris polisinin gözaltına aldığı kişilerden birinin 1982 doğumlu ve Sivas nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Paris'te 3 PKK'lı kadına suikast düzenleyen kişilerden birinin kimliği ortaya çıktı. Bu kişinin Ömer Güney olduğu öğrenildi.

İnfazlar ardından bir kez ifadeleri alınan ancak çelişkiler tespit edildikten sonra 17 Ocak'ta yeniden ifadeye çağrılan iki kişi gözaltına alınmıştı. Her ikisinin aynı evde kaldıkları iddia edildi.

SİVAS DOĞUMLU

Bunlardan biri bugün serbest bırakılırken, diğeri hakkında ise savcılık "Terörist bir örgütle ilişkili cinayet" ve "terörist eylemler hazırlığı yapan suç örgütüne katılmak" suçlamalarıyla tutuklama istedi.

Fransızca yayın yapan bir kürt sitesine göre tutuklanması istenen Ömer Güney isimli kişi Sivas Sarıkışla nüfusuna kayıtlı. 9 Ocak'ta infaz edilen üç Kürt kadını ile nasıl ilişki kurduğu yönünde net bilgiler henüz yok.

KADINLARDAN BİRİNİ ARABASIYLA BIRAKMIŞ

"Şüpheli şahıs" olay günü öğle saatlerinde kadınlardan birini aracıyla Kürdistan Enformasyon Merkezi'ne bıraktı.

Soruşturmada elde edilen bulgulara ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Fransız medyasında soruşturmaya yakın kaynaklar veya polise dayandırılan bilgiler de birbiriyle tam bir uyum göstermiyor.

KATİL BİRİNİN AĞZINA SIKMIŞ

Fransa'da yayın yapah Journal de dimanche (JDD) gazetesi internet sitesinde yer alan haberde başka ayrıntılar yer aldı. Haberde, “Olağanüstü şiddetteki bir suç, zira tetikçi veya tetikçiler sistematik olarak her birinin başını hedef alarak on kez ateş etmiş, ikisinin başına üçer kurşun, dördüncüsünün aynı zamanda ağzından sıkmış” deniliyor.

Bulunan kovanların silahı kullanan kişinin DNA’sını bulmak için incelendiğine işaret edilen haberde, ancak bunun sadece kısmi bir sonuç verdiğini, elde edilen DNA izinin eksik olduğu belirtildi. Habere göre, DNA izin mevcut haliyle kimlik tespiti yapmak ya da mevcut genetik profillerle karşılaştırma için kullanılacak durumda değil.

BİRİNİN ÜZERİNDE PALTOSU VARMIŞ

Ayrıca “balistik uzmanların bir veya birden fazla 7,65 kalibrelik otomatik silah kullanılıp kullanılmadığını henüz tespit edemediğini" aktaran JDD, "Ancak soruşturmaya yakın birçok kaynağa göre, tek bir kişinin üç kadın militanı öldürmeden önce hareket etmelerini engelleyebilmiş" diyor.

Haberde, "Kurbanlardan birinin üzerinde mantosunun olması, tetikçinin bu kişinin ya binaya yeni girdiği ya da çıkmak üzereyken bu durumundan faydalanabildiğini düşündürtüyor" diye belirtiliyor.