BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  DÜNYA

3 bin Türk askeri hazır! Bordo berelilerle bir gece ansızın...

RAKKA için 3 bin Türk askeri hazır bekletiliyor. Bunların özel kuvvetler olduğu bildiriliyor. Karar çıktığı anda askeri Mehmetçik anında Rakka'ya girebilecek konumdu. El Bab'ı alan TSK, Rakka için tek şart koşuyor a da YPG'nin olmaması.

Abone ol

PKK/PYD/YPG'nin Münbiç'i rejime bırakarak terk edeceğine yönelik açıklamalarına karşın terörist örgüte karşı teyakkuzu sürdüren ve operasyon planlarını hazır tutan Mehmetçik, Afrin ve Rakka için de eller tetikte bekliyor. TSK bu görevler için 3 bin askerini hazır tutuyor.

Halen bölgenin güvenliğini sağlayan TSK unsurları, bir yandan da ÖSO unsurlarıyla Rakka planlamaları üzerinde çalışıyor. Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ÖSO'nun Türkiye'den Tel Abyad üzerinden Rakka'ya olası operasyon planı için 3 bin kişilik bir özel görev kuvveti şimdiden hazırlandı.

Bordo bereliler nasıl yetişiyor özel kuvvetlerin sırrı!

Halen operasyon planlamaları üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Planlar bu doğrultuda yapılırken bir yandan da ABD tarafıyla dirsek teması sürüyor. ÖSO güçleri, anlaşmaya varıldığı anda operasyonun düğmesine basılabilecek şekilde hazır tutuluyor. ABD Başkanı Trump'ın Suriye politikası halen netleşmiş değil. Rakka'ya operasyon planı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un 30 Mart'ta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde ayrıntılı olarak konuşulacak.

TEK ŞART YPG OLMASIN
Türkiye, yüzde 90'ı aşkın Arap unsurların yerleşik bulunduğu Rakka'ya operasyonun PYD/YPG'li teröristlerle değil, bölgenin asli unsurlarından oluşacak ÖSO gücüyle yapılmasını istiyor. Operasyonun PYD/YPG ile yapılması halinde hem Rakka halkından yeterli desteğin görülemeyeceği hem de istikrarsızlığın daha da artabileceği vurgulanıyor.