BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  GÜNCEL

26 Kasım İngiltere basın özeti

İngiltere basınında bugün öne çıkan haberlerden ilki geçen yıl Mayıs ayında Londra'da sokak ortasında öldürülen asker Lee Rigby cinayetinde eleştriri oklarının Facebook'a çevrilmesi.

Abone ol

İngiltere basınında bugün öne çıkan haberlerden ilki geçen yıl Mayıs ayında Londra'da sokak ortasında öldürülen asker Lee Rigby cinayetinde eleştiri oklarının Facebook'a çevrilmesi.

Hemen hemen tüm gazetelerin birinci sayfasında yer alan haberde, askeri "Britanya'nın öldürdüğü Müslümanların intikamı" için öldüren iki kişiden birinin cinayetten aylar önce Facebook sayfasında bir askeri öldürmek istediğini yazdığı bilgisi yer alıyor.

Facebook'a güvenlik öfkesi

Guardian gazetesi, parlamentonun istihbarat ve güvenlik komisyonun hazırladığı raporda yer alan bilgilere yer vererek İngiltere'nin istihabarat servisi MI5'in olayın önlenememesinde sorumluluğu olmadığının ortaya çıktığını ancak internetin teröristler için "güvenli bir cennet" olduğunu yazıyor.

Raporda Rigby'yi öldürenlerden Michael Adebowale'nin cinayetten altı ay önce Facebook'a tehdit içeren mesajlar yazdığı ancak bunun Facebook yönetimince güvenlik birimlerine bildirilmediği yer alıyor.

Telegraph gazeteside Başbakan David Cameron'un internet şirketlerini terörle mücadele konusunda hükümete yeterince destek çıkmamakla eleştirdiğini yazıyor.

Times'a ait telefon verileri Emniyette

Times gazetesinde yer alan bir habere göre, telekomünikasyon şirketi Vodafone tarafından Times gazetesi yayınlayan News UK isimli medya şirketinde çalışan 1700'den fazla kişiye ait telefon kayıtları yanlışlıkla Emniyet'e verildi.

Times, gazetecilere, avukatlara, üst düzey yöneticilere ve ofis çalışanlarına ait telefonlarla ilgili 2005-2007 yıllarına ait verilerin yanlışlıkla kendilerine gönderildiğini bilmesine rağmen Emniyetin veriler üzerinden analiz yaptığını, çizelge oluşturduğunu ve kendisine verilerin iadesi ile ilgili başvuru yapılmış olmasına rağmen verileri 7 ay boyunca elinde tuttuğunu yazdı.

Emniyet geçen yıl Ekim ayında rüşvet olayına karıştığı iddiası ile tutuklanan bir muhabirle ilgili telefon kayıtlarını istemiş, Vodafone ise o muhabirin yanı sıra bir hata soncusu 1700'den fazla kişinin verilerini Emniyetle paylaşmıştı. Emniyet ise verilerin Vodafone'a iade edildiğini ve kendilerinde bir kopyasının olmadığını söylüyor.

Apple'in piyasa değeri $700 milyar

Financial Times'ta yer alan bir habere göre teknoloji devi Apple'in piyasa değeri iPhone 6 satışları ve şirketin Çin potansiyeli nedeni ile 700 milyar dolara çıktı.

Apple'in günün erken saatlerindeki hisse satışları en yakın rakibi olan ExxonMobil'i 300 milyar dolar geçti. Microsoft ve Google'in piyasa değeri ise 400 milyar dolar seviyesinde.