BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2008 Pultizer ödülleri dağıtıldı

2008 yılı Pulitzer ödüllerini kazananlar belli oldu. ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post ödüllere ambargo koydu

Abone ol

New York Columbia Üniversitesinde ''Pulitzer Gazetecilik, Edebiyat, Drama ve Müzik'' ödülleri üniversitenin Gazetecilik Okulunda yapılan basın toplantısında açıklandı.

Pulitzer ödüllerinin yöneticisi Sig Gissler tarafından düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin saygın gazetelerinden The Washington Post'un 6, New York Times gazetesinin 2 ve Chicago Tribune gazetesinin de 2 ödül kazandığını açıklandı.

WASHİNGTON POST 6 ÖDÜL BİRDEN ALDI

The Washington Post Gazetesi, savaşta yaralanan Amerikalı askerlere Walter Reed Askeri Hastanesinde iyi bakılmadığını anlatan haberiyle ''kamusal hizmet'' alanındaki önemli ödülü aldı. Gazete ayrıca Virginia Tech üniversitesindeki silahlı saldırıyı en iyi şekilde haberleştirdiği için ''flaş haber'' dalında, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in siyasette arka plandaki nüfuzunu anlatan haberiyle ''ulusal haber'' dalında, Irak'ta bazı özel güvenlik şirketlerinin hukuk dışı faaliyetlerini ortaya çıkaran haberiyle ''uluslararası habercilik'' dalında Pulitzer ödülü kazandı.

Washington Post gazetesine Steven Pearlstein'ın ekonomi yazıları ile ''yorum haberi'' dalında ve ''baş yazı'' dalında da Gene Weinggarten'in piyanist Joshua Bell'le ilgili orijinal bir yazısından dolayı ödül verildi.

NEW YORK TİMES'A 2 ÖDÜL

New York Times gazetesi ise, Çin'den ithal edilen bazı ilaçlar ve oyuncaklardaki zehirli maddelerle ilgili haberiyle ''araştırmacı gazetecilik'' dalında ve DNA testlerinin ahlaki yönlerini irdeleyen haberiyle ''açıklayıcı haber'' dalında 2 ödül kazandı.

FLAŞ HABER FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ CHİCAGO TRİBUNE'ÜN

Chicago Tribune gazetesi de araştırmacı gazetecilik dalında ödül kazanırken, Reuters'tan Adrees Latif isimli foto muhabirin Myanmar'da bir sokak gösterisini video kameraya çekmeye çalışırken ölümcül bir şekilde yaralanan bir Japon'un fotoğrafıyla ''flaş haber fotoğrafı'' dalında ödül aldı.

EN ŞEREFLİ ÖDÜL

1917 yılından beri bu yana verilen Pulitzer ödülleri ABD'de gazeteciliğin en şerefli ödülü olarak kabul ediliyor.

Bu ödülü kazananlara, 10 bin dolar para ödülü veriliyor. Kamu hizmeti dalında ödül alan gazeteye de altın madalya takılıyor.