BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  POLİTİKA

17 Aralık'tan 4 ay önce İdris Bal hakkında şok iddia

17 Aralık operasyonundan 18 gün önce AK Parti'den istifa eden cemaate yakın milletvekillerinden İdris Bal hakkında şok iddia.

Abone ol

Kütahya milletvekili İdris Bal'ın, 17 Aralık operasyonundan 4 ay önce bir toplantıda “Uluslararası güçler Erdoğan’ı uzaklaştıracak, gitmezse öldürülecek” dediği iddia ediliyor.

Star si İdris Bal ile ilgili ilginç ayrıntıyı "Sana kim söyledi İdris efendi" başlığıyla manşetine taşıdı. Cemaate yakın milletvekillerinden İdris Bal, bilindiği gibi dershane tartışmalarında hükümet ile ters düşmüş ve istifa etmişti.

Bal hakkındaki çarpıçı iddialar Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın'a ait. Aşgın, 17 Ağustos 2013’te, daha önce Çorum’da görev yapmış bir FEM dershanesi yöneticisi aracılığıyla İdris Bal’ın kendisini Ankara’ya davet ettiğini belirterek, başka katılımcıların da bulunduğu bir kahvaltıda buluştuklarını söylüyor.

Aşgın toplantı sonrası bildiklerini Ankara Savcılığı'na anlatmış. Aşgın'ın açıklamaları haberde böyle aktarıldı:

ULUSLARARASI GÜÇLER İSTEMİYOR

“Hükümet çok iyi gitmiyor, kuruluşunda olduğu gibi AK Parti herkesi kucaklamıyor, bazı kesimleri dışlıyor. Özellikle dış politikada büyük yanlışlıklar yaptı, Suriye’de yanlış bir politika izledi, bu yüzden binlerce insan öldü. Mısır’da tüm dünya bir şekilde gizli veya açıktan darbeyi desteklerken Türkiye neredeyse tek başına Mursi’den yana tavır koydu. Bu ve benzeri politikalar neticesinde uluslararası bir takım güçler artık Erdoğan ile çalışmak istemiyorlar.”

ERDOĞAN ÖLDÜRÜLEBİLİR

“Bu uluslar arası güçler Erdoğan’ı görevinden mutlaka uzaklaştıracaklar. Türkiye’de çok kötü gelişmeler olacak. 2013 yılı sonuna doğru Başbakan Erdoğan’ın görevini bırakması yönündeki baskılar artacak ve Erdoğan bu baskılara dayanamayarak kesinlikle bırakacak. Bırakmaz ise uluslar arası güçler tarafından öldürülebilir.”

“Bizim gibi vatanını, milletini, devletini ve dinini seven mütedeyyin muhafazakar insanlar bu süreçte etkin olmayacak. Ya da Erdoğan mutlaka gidecek, mütedeyyin insanlar hazırlık yaparak Erdoğan sonrasında daha etkili olacaklar. Bu nedenle Erdoğan sonrası için bir takım hazırlıklar yapılması gerekiyor. Bu konuda bizler bir takım çalışmalar, görüşmeler yapıyoruz. Sizlerle de bu konuda sürekli irtibatlı olalım, biz buna benzer görüşmeler yapıyoruz. Çorum’a geldiğimizde bize yardımcı olun.”

KOL KANGREN OLMUŞ! KESİLMELİ!

Aşgın, bu sözleri üzerine İdris Bal’a, “Eğer uluslararası bir takım güçler Erdoğan’ı çizdiyse, İslami bir cemaat olduğunu söyleyen sizlerin tam da bu yüzden Erdoğan’ın yanında olmanız gerekmez mi” diye sorduğunu belirterek, aldığı şok edici cevabı da aktardı: “Çok duygusal davranıyorsun. Kol kangren olmuş, biz bu kolu kesmek lazım diyoruz. Çünkü eğer bunu kesmezsek bütün vücut gidecek, yani ülke elden gidecek. Bugün duygusal olmanın vakti değildir.”