BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Zonguldak'ta FETÖ davasında yeni karar

Zonguldak'taki FETÖ davasında haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Heyet, bazı tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Abone ol

ZONGULDAK'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla haklarında dava açılan 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Engin Y, Sertan K, Erkan S, Fikriye S. ve Levent Necmi A. ile tutuksuz sanık Akın S. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Söz verilen sanıklar, kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada daha sonra sanık avukatları savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimalini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Fikriye S'nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Heyet, bazı tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.