BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Zirve Yayınevi Davası’nda gizli tanık iddiaları

Zirve Yayınevi davasının 70. duruşmasının ikinci bölümünde gizli tanık İlker Çınar, görüntülü sistem üzerinden ifade vermeyi sürdürdü. <br/>...

Abone ol

Zirve Yayınevi davasının 70. duruşmasının ikinci bölümünde gizli tanık İlker Çınar, görüntülü sistem üzerinden ifade vermeyi sürdürdü.
Gizli tanık İlker Çınar, çalıştığını iddia ettiği TUSHAD’daki çalışmalarından dolayı sigorta girişlerinin yapılmadığını ve bununla ilgili olarak İş Mahkemesi’ne dava açtığını ileri sürdü. Çınar, “Hakan Çevikoğlu, Behnan Konutgan’na suikast düzenleneceğini Ankara’da Sinan Aygün’ün yanında iken gelen bir askeri görevlinin söylemesi üzerine öğreniyor. Sonrasında ise Mersin’de iken Abdullah Atılgan’dan duyuyor. Behnan Konutgan, Mersin’e geldiğinde yanına giderek ‘Dikkatli olmasını’ söyledim. Behnan Konutgan, Mersin’e getirdiği yabancı heyeti Aziz Pavlus Kuyusu’nun yanında gezdirirken jandarma görevlileri orada fellik fellik dolanıyordu. Benim varlığım Behnan Konutgan’a yönelik suikastı engelledi. Bendeki görüntüler Haydar Yeşil’e ait harddiskte çıktı. Benim düşüncem; benim evime hırsız girdiğinde bunu aldılar. Ya da basın mensuplarından aldılar. 2001’de tanık korumanın gözetiminde iken de eve hırsız girdi. Evimde meydana gelen hırsızlıkta evraklarımı çaldılar. Çok değerli olan antika eşyalarıma ise dokunmamışlar” dedi.
Kendisinin TUSHAD yapısının farkına vararak şikayette bulunmaya karar vermesinin ardından önce 7 Ekim 2010 tarihinde Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu söyleyen Çınar, “Aynı dilekçeyi Başbakanlık Özel Kalem’e de e-mail ile gönderdim. 18 Ekim 2010 tarihinde aynı dilekçeyi BİMER’e gönderdim. 19 Ekim 2010 tarihinde dilekçeyi Başbakanlık Özel Kalem’e faks ile gönderdim. 24 Aralık 2010 tarihinde gizli tanık Deniz Uygar kod adıyla Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’e ifade verdim. Eğer ben ifade vermeseydim Zirve olayı 5 gencin üzerine kalacaktı, perde arkası görünmeyecekti” iddialarında bulundu.
Kayınbiraderi Fahri U.’nın da jandarma ekibiyle birlikte çalıştığını iddia eden İlker Çınar, kayınbiraderinden tehdit e-maili aldığını ileri sürdü. İlker Çınar, uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla cep telefonunun dinlemeye alınması ile ilgili olarak da Mehmet Ülger’den şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Mayıs’a erteledi.
(İHA)