BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz'den Star gazetesine tekzip!

Star gazetesi bugün birinci sayfadan daha önce Zekeriya Öz ile ilgili yaptığı haberin yalan olduğunu duyurdu.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Bolu’ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz’ün, ‘Zekeriya Öz iş peşinde’ başlıklı haberi nedeniyle Star gazetesine tekzip yayınlattı.

31 Aralık 2013′te Star’da yayımlanan haberde, Öz’ün Fatih’teki bir otelin kaçak inşaatı konusunda engel çıkarılmaması için Fatih Belediye Başkanı’na baskı yaptığı iddia edilmişti. Öz, toplum önünde küçük düşürülmeye çalışıldığını, kişilik haklarına saldırı yapıldığını belirtmişti.

Bakırköy 4′üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nden çıkarılan tekzip metninde, “ Yayınlanan haberler, suç teşkil edecek şekilde, gerçek dışı, hedef göstermek amacıyla yayınlanmıştır ” denildi.

Tekzip metninde şu ifadeler kullanıldı; “ Haberin gerçekle alakasının olmadığı, şahsımın ne yargıdaki ne de yargı dışında hiçbir yapılanma ile ilgili ve alakası yoktur. Kesinlikle hiçbir iş takibi yapmadım, iddia edildiği gibi Belediye Başkanı’na bir baskı yapmadım. Belediye Başkanı ile zaman zaman görüştüğüm doğrudur ancak kendisinden hiçbir zaman yasa dışı ve illegal bir şey istemedim (…) Haberin içeriğinde yer alan iddia ve ithamlar tamamı gerçek dışıdır ve yaptığım görevi itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Haberde geçen olaylar kesinlikle vuku bulmamıştır. Gazete hiçbir araştırma yapmadan gerçek dışı haberlerle halkı bilgilendirme görevini/hakkını yanlış kullanmıştır.“