BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.489,62
HABER /  GÜNCEL

Zarrab'dan Babek Zencani açıklaması

17-25 Aralık operasyonlarına adı karışan Reza Zarrab, Babek Zencani'nin ortağı olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

İran'da yolsuzluktan idama mahkum edilen Babek Zencaini'nin ortağı olduğu öne sürülen Rıza Zarrab'dan bir açıklama geldi.

17-25 Aralık operasyonlarına adı karışan Zarrab'ın açıklaması şöyle:

"Uzun süredir medyada Babek ZENCANİ’nin “ortağım” olduğu yönünde asılsız haberler yer almaktadır.

Bu haberlere birçok defalar doğru olmadığı yönünde tepki ve cevap verdiysem de kirli odaklara hizmet eden zihniyetler bu YALAN’a sarılmaktan vazgeçmediler.

İran Mahkemeleri, İran Devleti aleyhine işlenen bir suçun soruşturmasını yapıyor uzun zamandır. Bu kadar derin ve çok yönlü yapılan bir soruşturmanın sonunda kararını veren İran Mahkemeleri konuyla hiçbir ilgim olmadığını açıkça ortaya koymuş olmasına rağmen burada, Türkiye’de kirli odaklara hizmet eden bazı kişi ve kurumların ısrarla beni bu soruşturmayla ilişkilendirmeye çalışmalarının hiçbir hukuki, insani ya da mantıklı izahı bulunmamaktadır.

BABEK ZENCANİ HİÇBİR ZAMAN BENİM “ORTAĞIM” OLMADI VE BEN İRAN DEVLETİ’NİN PARASI İLE TİCARET YAPMADIM.

İRAN DEVLETİ TARAFINDAN ŞAHSIMA YÖNELTİLEN BİR SUÇLAMA OLMADIĞI GİBİ HAKKIMDA AÇILMIŞ, DEVAM EDEN YA DA SONUÇLANMIŞ BİR SORUŞTURMA DA BULUNMAMAKTADIR.

Bununla da yetinmeyen aynı kirli zihniyet bugün (10 Mart 2016) malvarlığımı satışa çıkardığım yönünde haberleri bazı internet siteleri aracılığıyla yayınlamaya başladı.

Yine bu YALAN haberin temelinde de beni hiç ilgim olmayan bir suçla ve soruşturmayla ilişkilendirme gayesi bulunmaktadır.

BEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIM VE ÜLKEME YARARLI BİR VATANDAŞ OLARAK YAŞAMAYA DA, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDİYORUM.

AİLEM, SAHİP OLDUĞUM VARLIKLARIM VE YATIRIMLARIMLA TÜRKİYE’DEYİM.

Siyasi başarısızlıklarının faturasını bana kesmeye çabalayanlar,

Bana hakaret ederek rating, tiraj toplamaya uğraşanlar,

Hakkımda asılsız haber yaparak gündem değiştirmeye çalışanlar,

Sizlerle bağımsız Türk Mahkemeleri huzurunda hesaplaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim.

Dünyada ve Türkiye'de çözülmesi gereken bunca sorun varken beni bu asılsız haberlerle gündeme taşıyan zihniyeti esefle kınıyor ve bu yönde çıkan YALAN haberlere itibar edilmemesini siz değerli kamuoyundan önemle rica ediyorum."