BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  DÜNYA

Trump’ı protesto edince yumruğu yedi

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı işadamı Trump’ın Kuzey Carolina eyaletindeki mitinginde siyasi bir protestocu yumruklandı.

Abone ol

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Kuzey Carolina mitinginde siyasi bir protestocu, Trump destekçisi bir kişi tarafından yumruklandı.

Müslümanlar ve göçmenlerle ilgili skandal açıklamalarıyla adından oldukça söz ettiren Trump, bu kez de destekçisinin bir protestocuya attığı yumrukla gündeme oturdu.

Seçim kampanyası kapsamında Kuzey Carolina’nın Fayetteville kentinde miting düzenleyen Cumhuriyetçi aday adayı, yine protestolara sahne oldu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Trump, genç bir grup tarafından da protesto edildi. Protestocular, yuhalamalar arasında salondan çıkarılırken Trump destekçisi bir vatandaş, siyahi bir protestocuya yumruk attı.

Adı Rakeem Jones olduğu öğrenilen protestocu daha sonra güvenlik görevlilerince yere yatırıldı. Jones, daha sonra salondan çıkartıldı.

Olayın ardından Washington Post gazetesine konuşan Jones, “Gözüm hala acıyor, korkunç bir şeydi. Bu adam gerçekten bana vurdu ve bundan herhangi bir ceza görmedi” diye eleştiride bulundu.

Protestolar, Trump mitinglerinin parçası haline geldi

Trump’ın mitinglerinde daha önce de birçok olay yaşanmıştı.

Geçen kasım ayında Trump’ın etkinliğinde siyahi bir aktivist yine yumruklanmış, ocak ayındaki Güney Carolina’daki mitinginde ise Trump’ı sessizce proteste eden Müslüman bir kadın miting salonundan atılmıştı.

Cumhuriyetçi aday adayı, Las Vegas’taki etkinliğinde kendisini eleştiren bir kişiyi de fena halde azarlamış, “Yüzünün ortasına yumruğu patlatmak istiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Trump'un itinglerindeki en son şiddet olayı ise Virginia eyaletindeki bir üniversitede meydana geldi. Donald Trump’ın konuşması esnasında koruması, etkinliği izleyen bir gazeteciyi dövmüştü.

Cumhuriyetçi aday adayı Trump, kamuoyu yoklamalarında hala partisinin en güçlü adayı konumunda yer alıyor.