BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından yedirmeyiz tepkisi

Görevden almalara tepki gösteren yazar Bülent Korucu, hükümetin bürokrasideki "yedirmeme" stratejisini yerden yere vurdu.

Abone ol

Hükümetin kamuda görevden alma fırtınasını 12 Eylül ve 28 Şubat dönemine benzeten si yazarı , "En azından Bekçi Bekir’i yedirmeyelim, bize ‘göç göç oldu, göçler yola dizildi’ türküsünü söylesin." diye yazdı.

17 Aralık operasyonu sonrası devlet içinde paralel yapılanmaya yönelik yapıldığı iddia edilen görevden almaları yazar Bülent Korucu, "tasfiye" ve "kıyım" olarak niteledi.

SEZER'İ GERİDE BIRAKTILAR

Korucu bugünkü yazısında yaşananlar için "Gün gelip önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i iyi duygularla hatırlayacağıma ihtimal vermezdim" diyor. Yazar, daha sonra geçmişteki benzer uygulamaları sıraladıktan sonra sözü, AK Parti bürokraside ‘yedirmeme’ üzerine geliştirdiği stratejiye getirdi.

TÜRKİYE BÖYLE KIYIMLARI DAHA ÖNCE DE YAŞAMIŞTI

(...)Türkiye böyle kıyımları daha önce de yaşamıştı. Cumhuriyet, Osmanlı’yı tasfiye etmek ve geride kalanlara gözdağı verebilmek için 150’likler listesi yapmıştı. Sürgün listesi bir kara leke olarak tarihe geçmişti. 12 Eylül Darbesi de aynı yoldan gitti. Sürgün devri bitmişti ama binlerce insan işinden, akademik kariyerinden edildi. Tasfiyeye dayanak olarak çıkarılan kanunun numarasına izafeten 1402’likler diye bilindiler. Damgalanmamak için istifa edenlerle birlikte sayının 20 bini bulduğu söyleniyor. 28 Şubat mağdurları yeni yeni hayata dönebiliyor.

Gelelim günümüze… Akşam Gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulan 2 bin kişilik bir raporu manşet yaptı. ‘Anayasa’ Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da bunu sosyal medyada paylaştı. Listede ‘rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu ve işadamlarının’ bulunduğu öne sürüldü. Erdoğan böyle bir liste olmadığını savunarak haberleri yalanladı. Geldiğimiz noktada yalanlamanın sayının azlığına yapıldığı intibaı oluşuyor. Sadece emniyetteki kıyımın 2 bini geçtiği ifade ediliyor. Maliye, milli eğitim ve diğer bakanlıkların tam dökümü bilinmiyor.

EN AZINDAN BEKÇİ BEKİR'İ YEDİRMEYELİM

AK Parti hükümeti bürokraside ‘yedirmeme’ üzerine bir strateji geliştirmişti. Onlarca insanın hayatını kaybettiği kazalarda sorumluluğu olanlar yedirilmedi. Şehirlerde büyük can ve mal kayıplarına yol açan terörist saldırılar yaşandı; yine kimse ne istifa etti ne görevden alındı. Bazı bakanların istifasına sebep olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra ise artık tasfiye yapılmadığı gün haberlere konu oluyor. En azından Bekçi Bekir’i yedirmeyelim, bize ‘göç göç oldu, göçler yola dizildi’ türküsünü söylesin.