BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından hükümete ağır benzetme

Zaman yazarı Mehmet Kamış, ülkenin yangın yerine döndüğünü ve herkesin mutsuz olduğunu iddia etti.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, iktidarı zalimlikleri ve yağmacılıklarıyla ün salmış Moğallara benzetti.

Hükümet cemaat kavgasının taraflarından Mehmet Kamış, yine iktidar partisine yüklendi. Cemaate yönelik baskılara değinen yazar, yöneticilerin her türlü zulmü mübah gördüğünü iddia ederek ağır eleştirilerine böyle devam ediyor:

OKUL, MEKTEP, MEDRESE YIKAN YÖNETİM OLARAK TARİHE GEÇTİLER

"Bugüne kadar bu ülkede yaşayıp da mutsuz olanların sıkıntılarını gidermeyi bir yana bırakın, kör topal dediğimiz hukuk sistemini tamamen ortadan kaldırdılar, devleti tümden çalışmaz hale getirdiler. Hakkı, adaleti ve hukuku askıya aldılar. Mazlumların yardımına koşanların ayağına çelme taktılar. Devlet gücünü kullanarak yardımsever işadamlarına gerekçesiz büyük cezalar kestiler. İnsanları ‘bizden-bizden değil’ diye fişleyip tasnif ettiler. Neredeyse Moğollardan bu yana görülmedik biçimde bu topraklarda okul, mektep, medrese yıkan yönetim olarak tarihe geçtiler.

Bugün ülkedeki ve etrafındaki her iş sarpa sarmış durumda. Bir başörtüsü için bunca mücadele edip de kendi zulümlerine Allah’ın rıza göstereceğini zannetmek nasıl bir gaflettir. Hatta yönetirken Allah’ı unutmak, onu hiç hesaba katmamak nasıl bir kaybediştir. Bunlar etrafta yangın var diyenleri taşladı, dikkat çukura düşüyoruz diyenleri terörist ilan etti, hakkın hatırını âli tutanlara ağız dolusu küfrettirdi. Her türlü hakperest çabayı kendilerine paralellik olarak gördü. Bu yüzden yangın her yanımızı sardı.  

Bize artık ‘Allah’ım içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme’ diye dua etmek düşüyor. Allah etrafımızdaki bu korkunç yangından bu milleti muhafaza etsin."