BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından elim kırılsaydı yazısı

Zaman yazarı Mustafa Ünal, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi seçmene kime oy verilmeyeceğini yazdı.

Abone ol

Zaman si yazarı Mustafa Ünal, seçmene sonrasında "elim kırılsaydı" dememek için Başbakan Erdoğan'a oy vermemelerini istedi.

Paralel yapıyla mücadelesini sürdüreceğini ilan eden cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Çankaya'ya çıkarsa neler olacak? Bu sorunun yanıtını cemaatin yazarlarından Mustafa Ünal, seçime sayılı günler kala köşesinden seçmene seslenerek yanıt verdi.

Son pişmanlığın fayda vermeyeceğini yazan Ünal, 2002'nin Erdoğan'ı ile 2014'ün Erdoğan'ı arasında uçurum olduğunu iddia etti.

Herkesle kavga ettiğini öne süren yazar, Türkiye'nin Avrupa Birliği yerine Özbekistanlaşma sürecine girdiği görüşünde. 

Etrafında dost kalmadığını herkesle kavga ettiğini savunan Ünal, hedefindeki ismi eleştirirken, seçmene çağrıda bulunarak yazısını böyle tamamladı:

ÖZGÜRLÜKLER ESKİYİ ARATACAK

"‘İç düşman, Gezi, paralel yapı, Pensilvanya, hain muhalefet’ Erdoğan’ın miting meydanlarında en çok kullandığı kelimeler. Ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir üslupla. Dün telefon dinlemelerinden yakınırken ‘ananas’ diyerek illegal telefon kaydını siyasi malzeme olarak kullandı. Deniz Baykal ve MHP kasetlerini seçim malzemesi yaptığı gibi.

Cumhurbaşkanı adayı 2002’deki değil, son Erdoğan... Bunu söylemek içimi acıtıyor ama neylersin ki gerçek bu. Yeni Türkiye’de belki yol, köprü, tren var ama ‘değerler’ yok. Demokrasi, hukuk, adalet, özgürlükler eskiyi aratacak.

SON PİŞMANLIĞIN FAYDASI YOK

Perşembenin gelişi belli. Erdoğan’lı Çankaya’da olacakları kestirmek zor değil. ‘PKK ile barışın, cemaatle ise savaşın tam gaz süreceği’ kesin. En esaslı vaat bu. Peki ülke sorunlar sarmalından nasıl kurtulacak?

Kime oy vermeli? Üç aday var. Karar için en iddialı olanı tanımak kafi değil mi? Tercih sizin. Son pişmanlığın faydası yok. Elim kırılsaydı diye yakınmanın da... Dindara evet kindara hayır.

Dostluğum belli olsun... Düşmanlığım belli olsun."