BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı: Mahcup et bizi Erdoğan

Zaman yazarı Selçuk Gültaşlı, cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdiği yazısında Erdoğan'a seslendi.

Abone ol

Balkon konuşmasında kucaklayıcı olma sözü veren Erdoğan'a seslenen Zaman si yazarı Selçuk Gültaşlı, "Söylemişti ama inanmamıştık deyip hem tahaccup edelim hem özür dileyelim." diye yazdı.

Yazar Selçuk Gültaylı, Başbakan Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve balkon konuşmasını ele aldı.

Yazar Gültaşlı, 21 Ocak'ta Brüksel temaslarında Erdoğan'ın AB yetkililerine demokratik adımları atma sözü verdiğini ancak yerine getirmediğini iddia etti.

Erdoğan'ın son balkon konuşmasından bir bölümü köşesine taşıyan yazar, yeni cumhurbaşkanına çağrıda bulunarak yazısını tamamladı:

BİZLERİ MAHÇUP ETMEK ERDOĞAN'IN ELİNDE

“Gönülden ifade ediyorum bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Gerilimleri, çatışma kültürünü, sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum...  77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, 77 milyonu muhabbetle kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse kaybettiği ya da mağlup olduğu hissine lütfen kapılmasın.”

Erdoğan’ın Hocaefendi’ye gelene kadar balkon konuşmasında söylediği bu cümleleri kim selamlamaz? Böyle olacaksa bu yeni Türkiye, kim elinden geleni yapmaz? Bu cümlelerin hemen ardından Erdoğan yine bildik Erdoğan’a dönüşüyor. Âmin diyeceği duayı yine beddua diye pazarlamaktan hayâ etmiyor, kendince Hocaefendi ile Camia’nın tabanını ayrıştırma operasyonu yapıyor. Anladığı dilden ifade edelim: Bu can bu tende oldukça, ne dersen de, bu camia Hocaefendi’sinden vazgeçmez.

Bizleri de Avrupa’yı da mahcup etmek Erdoğan’ın elinde. Mahcup et bizi Erdoğan! Söylemişti ama inanmamıştık deyip hem tahaccup edelim hem özür dileyelim."

Yazının tamamı için