BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.391,93
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı Gül'e Çankaya sakini dedi

İnternet yasasını onaylayarak cemaati hayal kırıklığına uğratan Gül, Zaman yazarlarının hedefinde.

Abone ol

Hazırlanan MİT yasa tasarısına ateş püsküren Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış, tasarıya karşı harekete geçmeye çağırdığı Cumhurbaşkanı Gül'e "Çankaya sakini" dedi. 

Hükümetin 17 Aralık operasyonu sonrası çıkardığı getirdiği düzenlemeler Zaman yazarlarını kızdırdı. Hükümet "düzenleme" ve "tedbir" gerekçeleriyle açıklarken, cemaat ise özgürlüklerin yok edildiği görüşünde.

Kamış'a göre daha çok güvence, daha çok demokrasi ve daha çok kişisel özgürlük beklerken şimdiki devlet eskisini aratır hale geldi.

İnternet yasası ve HSKY teklifine tepki gösteren yazarın eleştiri oklarının hedefinde sadece hükümet yoktu. Yeni MİT yasa tasarısını eleştirdiği yazısında Kamış, bugünkü köşesinde Gül'e böyle seslendi:

"Yeni hazırlanan MİT Yasa Tasarısı da kanunlaşırsa, kamu kurumları ve bankalar her türlü bilgi, belge ve veriyi MİT’e vermek zorunda kalacak. Bu kuruluşlar kendi veri tabanlarını MİT’e bağlayarak doğrudan istihbarat servisine ‘online’ olacaklar. MİT’in karşısında müşteri sırrı, kişisel veriler ve özel hayatın gizliliği diye bir şey olmayacak.

Hastalıklarınız, kredi kartı harcamalarınız, nerede kaldığınız, nerede dolaştığınız yani şahsa ait ne varsa devletin, daha doğrusu istihbarat birimlerinin bilgisine sunulacak. Geçmiş tecrübeler ve istihbarat birimlerinin dünyada karıştıkları olayları göz önünde bulundurduğunuzda, manipülasyonlara son derece açık bu düzenlemenin, ülkeyi bir muhaberat devleti haline getireceği anlaşılıyor. 

HAKİKATLERİ SÖYLESİN

İktidarın, 12 Haziran 2011 seçimlerinde daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve sivil anayasa vaadiyle toplumu kandırıp büyük yetki aldıktan sonra bunların tam aksi istikamette adımlar attığını görüyoruz. Sürekli olarak yetkilerini artıran, denetlenemeyen, yolsuzluk ve suistimallerle anılan bu hükümetin, darbecilerin bile verdiği haklarımızı elimizden almasına dur diyecek birilerinin olması lazım. 2007 yılında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasını; hakikatleri söylesin, hakikatin uygulamacısı olsun diye canımız pahasına savunduk, o yolda mücadele ettik.

SESSİZ KALMASIN

Bu nedenle kendisinin sadece AK Parti’nin ve bazı devlet bürokratlarının değil herkesin cumhurbaşkanı olduğunu hatırlaması lazım. Onun, toplumun özgürlük taleplerine küçük siyasî hesaplarla sessiz kalma lüksü olamaz. "

Mehmet Kamış tüm yazıları