BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,96
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL

Zafira ödülü kimseye bırakmadı

Bir milyon okuyucu, Mercedes B-Class, Opel Zafira, Volkswagen Golf Plus, Mazda 5 ve Honda FRV’den oluşan beş model arasından kendi favori modelini seçti

Abone ol

Almanya’nın haftalık yayın organı Bild am Sonntag’ın on bir milyon okuyucusu, Mercedes B-Class, Opel Zafira, Volkswagen Golf Plus, Mazda 5 ve Honda FRV’den oluşan beş model arasından kendi favori modelini seçti. Bu yıl, bu ödülün 30’uncu yıldönümü ve bu sınıfta en önemli faktör, yol-tutuş ve hızlanma değil, müşteri onayı. 1999’daki ilk lansmanından bugüne kadar segmentinde en çok satış yapan Opel Zafira, şimdi yeni versiyonu ile, “Altın Direksiyon (Golden Steering Wheel)” ödülünü ikinci kez kazandı.

Yeni Zafira’nın altı çizilmesi gereken başlıca teknolojik özellikleri: Elektronik Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CDC) sistemli IDSPlus şasi, dinamik viraj ışıklı AFL bi-xenon farlar, römork (karavan) stabilite programı, Aç & Başlat anahtarsız giriş sistemi ve Yokuşta Kalkış Desteği (HSA). Adam Opel AG Genel Müdürü Hans Demant, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Yeni Zafira ile Opel, trend yaratan bu modelin başarı öyküsünü sürdürmeye hazırdır. Özellikle, Bild am Sonntag okuyucuları tarafından verilen “Altın Direksiyon [Golden Steering Wheel]” ödülünden son derece mutluyum. Çünkü bu ödül, Opel’in esnek, çok-yönlü vanlar alanındaki uzmanlığını en net ve açık bir şekilde onaylamaktadır.”

Kaynak: www.mynet.com