BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Yüzücü bakana yüz milyar dolar

İhracattan sorumlu Bakan Tüzmen 2007 için belirlenen hedefi aşacaklarını şu espri ile dile getirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TL'deki aşırı değerlenme, sermaye ve özellikle ara malı ithalatı, petrol fiyatlarındaki hesapta olmayan artışlar ve özel sektör yatırımlarındaki ciddi büyümenin cari işlemler dengesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Bakan Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ithalattaki bu büyümede temel olarak hammadde fiyatlarında, özellikle de enerji fiyatlarında meydana gelen artışların önemli rolü olduğunu kaydetti.

''İHRACATTA GELİNEN NOKTA, TESADÜF DEĞİL''
Bakan Tüzmen, ihracatta bugün gelinen noktanın tesadüf olmadığını belirterek, belirlenen hedeflere giden yolda yürürlüğe konan faaliyet ve projeler çerçevesinde ihracatçılarla işbirliği, karşılıklı güven ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirilen yoğun çalışmaların sonucu olduğunu söyledi.

Konuşmasının sonunda bu yıl için belirlenen 95 milyar dolarlık program hedefini aşacaklarını ve ihracatı 100 milyar dolara ulaştıracaklarını bir kez daha tekrar eden Tüzmen, ''Yüzücü bakana da 100 milyar dolar yakışır'' dedi. Toplantının sonunda TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Bakan Tüzmen'e ''İyi ki binici bakan değilsiniz o zaman 1 trilyon dolar hedeflerdiniz'' şeklinde espri yapması üzerine Tüzmen, ''İnşallah 2023 yılına gelince yaşımız da müsait olur, dış ticaret hacmimiz 1 trilyon doları bulur, 500 milyar dolarlık da ihracat hacmine sahip oluruz'' diye konuştu.