BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL

Yüzde 80 görme engeli var 15 yıldır böyle para kazanıyor

Doğuştan yüzde seksen görme yetisi olmayan Erdem Kızgın, Tekirdağ'da 15 yıldır sokak sokak dolaşıp müzisyenlik yaparak evine ekmek götürüyor.

Abone ol

TEKİRDAĞ Şarköy'de yaşayan 33 yaşındaki Kızgın, engeliyle eve kapanmak yerine 15 yaşından beri engellileri anlatabilmenin ve engelleri aşmanın yolunun müzik olduğu düşüncesiyle, akordeon çalarak hayatını sürdürüyor.

Engelli olduğu için çevresindekilerin "yapamazsın" demesine aldırış etmeyen Kızgın'ın hayatı, çalmayı öğrendiği akordeonla çevresine verdiği mini konserlerden sonra değişti. "Müzik en iyi dostum" diyerek akordeonuyla sokaklara çıkan Kızgın, yaz aylarında Tekirdağ'ın işlek caddelerinde hayali olan işi yaparak evine ekmek götürüyor.

Sokak müzisyenliği yapan Kızgın, yaptığı açıklamada, "Engelli olmak 'bir şeyler yapamazsın anlamına gelmez. Engelli insanlar da çok şeyler başarabilir." ifadelerini kullanarak, "Ben  engelimi müzikle aştım. Müzik en yakın dostum benim. Sağlığım el verdiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğim. Müzik güzel bir şey. Yaz-kış bu işi yapıyorum. Eve ne zaman döndüğüm belli olmuyor. Bazen bir hafta bezen bir ay eve dönmediğim oluyor" ifadelerini kullandı.