BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  EKONOMİ

Bakan Ağbal'dan taşeron işçilerle ilgili flaş açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, milyonların merakla beklediği taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin soruya, "Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde cevap vererek haberi bekleyen taşeron işçileri umutlandırdı.

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin düzenlemenin yılbaşından önce Meclis'ten geçirmeyi planladıklarını söyledi. Ağbal, şeker fabrikalarındaki işçilerin durumuyla ilgili de yakın zamanda olumlu bir adım atılacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2018 yılına ilişkin Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının Geneli ile Sayıştay Tezkerelerinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Taşeron işçilere kadroda son dakika haberi bakan verdi

Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine, "Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

ŞEKER FABRİKALARINDAKİ İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI

Ağbal, şeker fabrikalarındaki kadrosuz işçilerin durumuna ilişkin olarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şeker fabrikaları benim gözbebeğim. Şeker fabrikalarındaki işçilerimiz büyük bir özveriyle o fabrikalarını ayakta tutuyorlar. Bununla ilgili hükümet olarak, hem şeker piyasasının hem şeker fabrikalarının hassasiyetini biliyoruz. Bu konuda mutlaka gerek işçilerimiz, gerek sendikalarımız, gerek yerel paydaşlarımız hep beraber istişare ederek, şeker fabrikalarının daha da büyümesi, yatırım imkanının artırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tabii özelleştirme de yapacağız ama burada bütün hassasiyetleri dikkate alarak çalışma yapacağız. (Kadrosuz işçiler) O konuda beraber çalışıyoruz zaten. Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğümüz bir çalışma yaptı, işçi arkadaşlarımızla da sendikadaki arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Zamanı gelince arkadaşlarımızın beklentileriyle ilgili olumlu adımları atacağız."