BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

'Yüzde 7 bize geçiyor, 2. tura kesin ben kalacağım'

Elindeki verileri açıklayan İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 24 Haziran seçiminde Erdoğan'ın karşısında Muharrem İnce'nin değil kendisinin kalacağını iddia etti. Akşener'e göre yüzde 7 oranında İyi Parti'ye oy geçişi var.

Abone ol

Meral Akşener, "AKP'den bana yüzde 5, partimize yüzde 7 puan seçmen geçişi var. İkinci tura kesinlikle ben kalıyorum" dedi.

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Gaziantep mitingi sonrası kendisini takip eden gazetecilerle bir araya geldi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, İYİ Parti'nin Diyarbakır ve Bingöl gibi illerden dahi milletvekili çıkartacağını belirtti.

"2. TURA BEN KALIYORUM..."

İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Akşener'in verdiği mesajların satır başları şöyle:

2. tura ben kalıyorum. CHP'den düşünüldüğü kadar oy kaymıyor bize. CHP'nin içinde bulunan merkez sağ seçmeni kayıyor. O da batıdaki, daha doğrusu Trakya'da merkez sağın kalesi olan yerlerdeki oyun, daha cumhuriyet değerlerini önceleyen, laiklik hassasiyeti olan, hele Atatürk konusunda laf ettirmeyen bir seçmen kitlesidir. Onlar CHP ye oy verdiler, ama İç Anadolu'da da bu merkez sağ seçmeni AK Partili oldu. Her türlü iddiasına varım, İç Anadolu'daki bütün şehirlerden biz milletvekili çıkarıyoruz an itibariyle.

"ERDOĞAN'IN OYLARINDAN 5 PUAN BANA GELMİŞ"

Erdoğan'ın oylarından şahsen kayma var. İç Anadolu'da 5 puan Erdoğan'ın şahsından bana gelmiş. İYİ Parti'ye 7 puan. AK Partinin vaizde 70 aldığı yerlerden bahsediyorum. O illerde 1 Kasım'da yüzde 65 almış, 7 Haziran'da da 55 almış. Bu 55'e düşmüş buradan da 5 puan kaymış o ilde. Aksaray, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir'den milletvekili çıkacak. Çorum'a ben bir gittim. Küçücük bir şehirde kendiniz canlılığı gördünüz. Çorum'dan çıkacak, Çankırı'dan çıkacak. Yani benim Selçuklu coğrafyası dediğim, AK Parti'nin çok güçlü olduğu bu alanlardan biz milletvekili çıkaracağız. Kırıkkale, Kırşehir, Amasya buralardan milletvekili çıkacak. Konya beni çok şaşırttı.