BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  EKONOMİ

Yüzde 40'lik MTV zammının sebebi! Para nereye gidecek?

Motorlu taşıtlar (MTV) vergisine yüzde 40'lık zam yapılması tepki çekti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yüzde 40 zammın neden yapıldığını açıkladı. Ağbal bu konudaki ihtiyacın doğduğu yerleri de söyledi para bakın nereye gidecekmiş?

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, meclise sunulan yeni vergi düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Asgari ücretin bin 404 TL'nin altına düşmemesi için çalışmalar yapıldığını aktaran Ağbal, motorlu taşıtlar vergisine (MTV) yapılan yüzde 40'lık zammın gerekçesini de açıkladı.

Ağbal, bu verginin her sene enflasyon oranında arttığını, normal şartlarda 2018'de yüzde 14-15 zam yapılacağını söyledi.

'SAVUNMA HARCAMALARI İÇİN TEDBİRLER GEREKİYORDU'

Ağbal, yüzde 40'lık zammın ardından söz konusu verginin kullanılacağı alanla ilgili ise ''Başta savunma güvenlik harcamaları olmak üzere çok önemli tedbirler almak gerekiyordu. Bunlardan biri de yüzde 15 yerine yüzde 40 oranında artırılmasıydı.'' ifadelerini kullandı.

FAHİŞ ZAMMA TEPKİ
Araç sahiplerinden ise görülmemiş orandaki fahiş zamma tepki var. Vatandaş, bütçede verilen açığın kendi cebinden çekilmesine tepki.

2018 Motorlu Taşıtlar zammı otomobil vergileri fena

MTV'ye görülmemiş zam oranı 2018'de binek aracı olan yandı!

MTV