BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Yuttuğu iğne 17 yıl sonra çıktı

Üç çocuk annesi kadının çocukken dişini karıştırırken yuttuğu iğne parçası, 17 yıl sonra ince bağırsağında ortaya çıktı.

Abone ol

Meliha Yeni, 13 yaşında Kars'taki ailesinin yanında yaşadığı dönemde dişini karıştırdığı iğnenin kırılan parçasını yuttu. Yeni, kontrol için ailesi tarafından devlet hastanesine götürüldü. Burada yapılan kontrollerde ve röntgen filmlerinde iğne parçasına rastlanmadı. Doktorlar iğnenin vücuttan ayrılmış olabileceğini söyleyerek Yeni'yi evine gönderdi.

Evlendikten sonra Sakarya'nın Kocaali ilçesine yerleşen ve 3 çocuk dünyaya getiren Yeni, belirli dönemlerde kısmi ağrılar yaşadı. Sık sık hastaneye giden Yeni'nin vücudundaki iğne parçası hiçbir muayenede kendisini göstermedi. Son olarak karın ağrısı şikayetiyle Karasu Devlet Hastanesi'ne başvuran Meliha Yeni'nin çekilen röntgeninde ince bağırsağında 3 milimetre boyunda iğne parçası bulundu. 17 yıl önce çocuk yaşta yuttuğu iğne parçası ince bağırsağında ortaya çıkan üç çocuk annesi kadın, büyük şaşkınlık yaşadı.

Vücudundaki iğne parçasıyla haberi olmadan 17 yıl yaşadığını söyleyen Yeni, "İğne parçasını yuttuktan sonra sürekli şağlık sorunları yaşadım, zayıfladım. Son zamanlarda karın ağrılarım giderek artınca hastaneye gittik. Çekilen röntgen filminde yuttuğum iğnenin ince bağırsağımda olduğu belirlendi. İğne olduğunu bilmeden 17 yıl yaşadım. Ailem bana hastanede 'vücudundan çıkmış' diye söylemişti." diye konuştu.

Doktorların ameliyatın riskli olduğunu kendisine söylediğini ifade eden Yeni, içindeki iğne parçasıyla yaşamanın ürkütücü olduğunu dile getirdi. Doktorların hızlı hareket etmemesi ve iyi beslenmesi konusunda kendisini uyardığını anlatan Yeni, şunları söyledi; "Doktorum hızlı hareket etmemem gerektiğini söyledi. 'İğne vücutta gezer ve daha sonra ulaşamayacağımız yerlere gider' dediler.Yaşamımı sürdürürken çok zorlanıyorum, korkuyorum. İçimde demir parçasıyla yaşamak beni ürkütüyor. İlaç tedavisi görüyorum. Doktorlar ameliyatın riskli olduğunu söylüyorlar. Ameliyatın özel hastanede yapılması tavsiyesinde bulundular. Bizim durumumuz yok. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Eşinin vücudundaki iğnenin riskli bir ameliyat gerektirdiğini belirten Ali Yeni ise işsiz olduğunu ve hayırseverlerin yardımıyla ayakta durabildiğini söyledi. Eşinin hastalığı nedeniyle çocuklarla kendisinin ilgilendiğini kaydeden Yeni, "Sekiz, beş ve bir buçuk yaşlarında üç çocuğumuz var. Şu anda sürekli bir işim yok, haftada bir gün pazarda çalışarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Eşimin durumundan dolayı işe dahi giderken zorlanıyorum. Kullandığı ilaçlar eşime uzun süreli derin uyku yapıyor. Çocuklarım ise kendilerini kollayamayacak kadar küçükler. Arkamı döndüğümde ne olacağını tahmin edemiyorum. Tüm sağlık giderlerimi yeşil kart sayesinde karşılıyorum. Doktorlar eşimin ameliyatı devlet hastanesinde yapılırsa, çok riskli olacağını söylediler. Özel hastanede ameliyat yaptırmaya gücümüz yok." diye konuştu.