BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.476,58
HABER /  GÜNCEL

Yurt genelinde elektrik kesintileri!

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Hakkari olmak üzere tüm yurtta akşam saatlerinde elektrik kesintileri yaşandı. Kesinti sonrası elektrik dağıtım şirketlerinin web siteleri çökerken, kesintinin teknik arızadan kaynaklandığı açıklandı.

Abone ol

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurt genelinde akşam saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı. BEDAŞ, kesintinin TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi. 

Türkiye karanlığa gömüldü. Akşam saatlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. 

Elektrik kesintilerinin yaşandığı iller ise şöyle;

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin, Yalova, Kayseri, Düzce, Adana.

BEDAŞ ve AYEDAŞ'IN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Yaşanan elektrik kesintilerinin ardından BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi internet sitelerine uzun süre erişim sağlanamadı.

BEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'den (BEDAŞ) yapılan açıklamada, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) işletimindeki enterkonnekte sisteminde teknik arıza meydana geldiği belirtilerek, "Bugün saat 22.30'da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da elektrik kesintisinden Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler ve Küçükçekmece ilçelerinin etkinlendiği aktarılan açıklamada, "TEİAŞ'tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ, tüm kaynakları seferber ederek, çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır." denildi.