BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.503,36
HABER /  GÜNCEL

Yüksekovalılar 2 PKK'lıyı yerden topladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün gece meydana gelen patamada kimliği belirsiz 2 kişi parçalanarak öldü.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, polis kontrol noktasına yakın bir menfeze yerleştirmeye çalıştıkları bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişi öldü.

Orman Mahallesi'ndeki polis kontrol noktasına yakına bir bölgede gece saat 00.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Bölgeye giden güvenlik güçlerince yapılan incelemede, yoldaki bir menfezin altına bomba yerleştirme çalışan 2 kişinin, bombanın infilak etmesi sonucu öldüğü belirlendi.uuuuuuu.20120929113156.jpg

CESET PARÇALARI TORBALARA KONULDU

Hastane morguna kaldırılan cesetlerin parçalandığı, bu nedenle ölen kişilerin kimliklerinin tespiti için otopsi yapılacağı öğrenildi. Sabah saatlerinde de patlamanın yaşandığı yere giden vatandaşlar da çevreye dağılan ve geriye kalan ceset parçalarını torbalara koydukları görüldü

PATLAYICI ELLERİNDE PATLAMIŞ

Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, olayın gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek, ”Patlama meydana geldikten sonra güvenlik güçlerimiz olay yerine gitti. Burada gerekli incelemeleri yapan güvenlik güçlerimiz olayda bir patlamanın meydana geldiğini tespit etti. Patlayıcı türünün belirlenmesi için incelemeler devam ediyor. Öyle tahmin ediyoruz ki patlayıcı yola yerleştirilmeye çalışılırken ellerinde patlamış. Bu nedenle 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirledik. Bu kişilerin kimlik bilgilerini tespit etmeye çalışıyoruz. Olayla ilgili soruşturma sürüyor” dedi.