BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova sokakları yine karıştı

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı Ramazan Terzioğlu'nun cenazesinde sokaklar yine karıştı.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı Ramazan Terzioğlu'nun cenazesi memleketi Yüksekova İlçesi'nde kalabalık topluluk tarafından toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında Yüksekova sokakları yine karıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cenazenin toprağa verilmesi ardından kent merkezinde yola barikat kurup ateş yakan göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı.Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında çıkan çatışmada ölen 12 PKK'lıdan biri olan Zinar Oramar kod adlı Ramazan Terzioğlu'nun Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi bugün memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne getirildi. 

DECCAL ERDOĞAN

Ellerinde Abdullah Öcalan'ın, Terzioğlu ile ölen diğer PKK'lıların fotoğrafları ile sözde PKK ve Demokratik Konfederalizm bayrakları taşıyan grup, PKK lehine slogan atarak Merkez Camisi'ne yürüdü. Bu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından kan akan, üzerinde ise "Deccal Erdoğan" yazan fotoğrafı da dikkat çekti.

Camiden alınan PKK'lı Terzioğlu'nun cenazesi Yüksekova Belediyesine ait cenaze aracı ile Güngör Mahallesi, Abdullah Canan Köprüsü güzergahından Akalın Mezarlığı'na doğru götürüldü. Güzergahta bulunan Özel Harekat timlerine ait karakola gelindiğinde BDP ve STK temsilcilerinden oluşan görevliler, barikat oluşturdu. Özel harekat timlerinin de belli noktalara keskin nişancılar yerleştirdiği gözlendi. Kırmızı, Sarı ve yeşil renkli bez parçasına sarılı PKK'lı Terzioğlu'nun cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra mezarlığa getirildi. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Terzioğlu'nun cenazesi okunan dualarla toprağa verildi

PKK'YA SIKILAN HER KURŞUN KÜRT HALKINA SIKILMIŞTIR

Cenazede töreninde konuşan Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Esat Canan, PKK'yaü yapılan her operasyonun Kürt halkına yapıldığını belirterek, "Barış elimizi uzattıkça Başbakan Kürtlerin ölüm fermanını veriyor. İnsan öldürmekle halkı imhayla sorun çözülmeyecektir. Biz siyaset ve demokratik yollarla sorunun çözülmesini istiyoruz. Türk ve Kürt halkını birlikte yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak Kürt gençlerini vuranlar şunu unutmasın PKK'ye sıkılan her kurşun Kürt halkına sıkılmıştır. PKK'ye yapılan her operasyon Kürt halkına yapılmıştır" dedi.

ERDOĞAN DECCAL'DIR'

Daha sonra konuşan Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Adil Kurt ise Kürt halkının Erdoğan'a Deccal dediğini kaydederek, "Biz buradan söz veriyoruz şehitlerimizin idealleri uğruna her türlü bedeli vermeye hazırız. Kürt halkı Erdoğan'ın uygulamaları karşısında Erdoğan'a Deccal demiştir. Biz de Deccal'a yeter diyoruz. Bu halk yeterince bedel ödedi. Deccal Kürt halkını yenemeyecekö diye konuştu.

OLAYLAR ÇIKTI

Konuşmalarının ardından oturma eylemi yapıldıktan sonra, kent merkezine yürüyen topluluk burada daha sonra dağıldı. Dağılım sırasında bazçı guruplar Cengiz Topel, İpekyolu Caddeleri ile ve Esentepe mahallesinde yola barikat kurup ateş yakarak, PKK lehine slogan attı. Bunun üzerine polisin dağılın uyarısına taşla karşılık verildi. Polis, göstercileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı.

ARD ARDA İKİ PATLAMA

Olayların devam ettiği sırada Güngör Caddesi Ters Lale kavşağında ard arda iki patlama meydana geldi. Meydana gelen patlama da ölen yada yaralanın olmazken, patlama çevrede büyük panik yarattı. Mahalle aralarında olaylar halen devam ediyor.