BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova sokakları karıştı

Terör örgütü PKK'nın kuruluşu nedeniyle eylem yapan göstericiler Hakkari Yüksekova'yı birbirine kattı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'nın 32. kuruluş yıl dönümü nedeniyle barikat kurup ateş yakan ve polisin Kürtçe anonsuna rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

Kepenk kapatılan ilçede yürüyüş yapan bir gruba polis gaz bombası ve tazyikli su müdahale etti. Göstericiler de molotof ve taşlarla polise karşılık verdi.



Gece başlayan olaylar sokak aralarında devam ediyor. PKK'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Yüksekova güne gergin başladı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede, bir grup gösterici, Şemdinli yoluna barikat kurararak ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, uyarıda bulunarak grubun dağılmasını istedi. 80 kişilik grup yürüyüşünü sürdürünce polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylar sırasında 2 kişi gözaltına alınırken, ilçe merkezindeki olaylar sürüyor.

"KCK ASAYİŞ"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylar devam ederken, barikat kurup ateş yakanlardan birinin 'KCK Asayiş' pankartı dikkat çekti.

POLİS "DAĞILIN" UYARISINI KÜRTÇE YAPTI

Yüksekova İlçesi'nden dün geceden başlayan olaylar sokak ve mahalle aralarında devam ediyor. Ancak polis bu kez, barikat kurup ateş yakan gruplara uyarısını Kürtçe olarak yapması da dikkat çekti. Polis, gösterilerin yoğun olduğu Şemdinli yolu üzerinde toplanan göstericilerin dağılması için zırhlı araçlardan önce Türkçe olarak "Dağılın" ardından da Kürtçe olarak "Eve gorek kanuna nine. Belavbın, dağılmişbin (Bu kananlara aykırıdır dağılın)" diye uyardı. Bu uyarılara rağmen göstericiler eylemlerini sürdürmeye devam etti. Bazı zırhlı araçlardan yüksek sesle müzik çalınması da dikkat çekti.