BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeni CHP'nin etkili ismi Anadol'a sert çıktı

Üç komutanın açığa alınması CHP'yi karıştırdı. Partideki ayrışma 'Yeni CHP'nin etkili isminin açıklamalarıyla netleşti.

Abone ol

Ana muhalefet partisi değişimin sancılarını mı yaşıyor. Siyasi görüş ayrılıkları dikkat çekici. Hükümetin açığa aldığı üç komutan son örnek oldu.

Bazı CHP kurmaylarının başta Kemal Anadol olmak üzere iktidarı sivil darbe yapmakla suçlamasına 'Yeni CHP'den' itiraz var. Kılıçdaroğlu ve ona yakın isimlerin bu konuda açıklama yapmaması kafaları karıştırdı.

BU ÇELİŞKİYİ HALK YUTMAZ

Sabah yazarı Mahmut Övür, bu ilginç durumu ismini vermediği "Yeni CHP" yönetiminde etkili birine sordu. Aldığı cevabı Övür, bugünkü köşesinde yer verdi:

"En başta ben rahatsızım. Bu arkadaşlar hâlâ eski alışkanlıklarını sürdürüyor. Bugün adı bazı olaylara karışan askerlerin görevden alınmalarına karşı çıkıyorlar ama hemen arkasından da 12 Eylül dönemiyle ilgili hesap sorulması gerektiğini söylüyorlar. Bu çelişkiyi halk yutmaz. Halk samimiyet istiyor."

Kemal Anadol ne demişti?
"İntikam; bu da darbe, bu da sivil darbe. İktidarın zihniyetini ortaya koyan hak arama özgürlüğünü bir suç gibi algılayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyeti" 

KURULTAY KAÇINILMAZ

Yeni CHP'li, her kafadan bir sesin çıktığı, birilerinin rol kapmaya çalıştığı bir CHP görüntüsünün değişmesi için kurultayın kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Önümüzdeki ayın 18 veya 25'inde kurultayın kesin yapılacağını belirten CHP'li, şu tespitin altını çiziyor:

"CHP'nin içinde yetişen, o geleneği bilen bizler bile yaratılan statüko karşısında zorlanıyoruz. Bir parti iktidara gelmek için var. Ama bizimkiler muhalefette kalmayı marifet sayıyor. İşte bu anlayış artık tarih oluyor. İl başkanları da örgüt de, toplum da tabanımızda değişimi destekliyor."

ALIN TÜRBAN MESELESİNİ

CHP'li yetkili içeriden ve dışarıdan ciddi saldırılar olmasına rağmen halkın ve örgütlerin desteğini aldıklarını ama hâlâ çok yönlü saldılar olduğunu şu sözlerle dile getiriyor:

"Kemal Bey'in başında olduğu bir CHP'nin Türkiye'nin demokratikleşmesine ne kadar katkı verdiğini herkesin görmesi gerekiyor. Alın türban meselesini... Bugün üniversitelerde türban normalleştiyse, YÖK yazı gönderebildiyse bu nasıl oldu? Eski yönetim döneminde olabilir miydi? Medyanın da, AK Parti'nin de bu gerçeği görmesi gerekiyor."

Yazının tamamı için tıklayın