BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yuh! Belediye de bunu yaparsa...

Vatandaş karın ağrısına tutuldu. Araştırıldı ki meğer belediye temizleyeceği yere bakın ne yapıyormuş...

Abone ol

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’ne bağlı Güzelçamlı Belediyesi’nin, beldenin foseptik sularını, su kaynaklarının bulunduğu bölgeye boşalttırması, bağırsak enfeksiyonlarına yol açtı.

Foseptik sularının boşaltıldığı bölgede arı kovanlarının da bulunması üretilecek balların hastalık riski taşıma kuşkusunu da gündeme getirdi. Güzelçamlı Belediye Başkanı CHP'li Özkal Yüksel, foseptik sularını boşaltacak başka bir yer olmadığını belirterek "Bir çözüm bulacağız" dedi.

HALK HASTA OLDU

Güzelçamlı’da yaşayanlarla tatillerini geçirmek üzere beldeye gelen yazlıkçıların büyük bölümünde çeşitli bağırsak şikayetlerinin artması üzerine doktorların içme sularına dikkat çektiğini söyleyen Tuncer Toros, "Ankara’dan geldikten iki gün sonra çocuklarımda bağırsak sorunu başladı. Komşularımızda da aynı sorun ortaya çıkınca gittiğimiz doktor içme suyuna dikkat çekti. Belediyenin su kuyularının olduğu Jandarma Ali Deresi bölgesine vidanjörlerle foseptik sularını boşalttığını öğrendik" diye konuştu.

BAŞKANDAN KÖTÜ BAHANE

Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel de foseptik sularını boşaltacak başka bir yer olmadığını belirterek, "Kış aylarında kanalizasyon şebekesi olmayan beldenin foseptik sularını toplu konut bölgesindeki tesiste arıtıyorduk. Tesis arızalandı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sahillerdeki yazlıkların da foseptik sularını alıyoruz. Sorun ancak altyapı ve biyolojik arıtma tesisinin kurulmasıyla çözülür. Şimdilik sorunu çözmek için arızalanan arıtma tesisini tamire çalışıyoruz. Bir çözüm bulacağız" diye konuştu.

1.20120712131847.jpg