BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  DÜNYA

Yüce Divan’dan korkmuyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin kendilerini zaman zaman Yüce Divan’la tehdit ettiklerini belirterek, “Biz de di...

Abone ol

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin kendilerini zaman zaman Yüce Divan’la tehdit ettiklerini belirterek, “Biz de diyoruz ki, biz Yüce Divan’dan korkmuyoruz. Milletimizin vicdanındaki yüce yeri arıyoruz ve o yüce yere talibiz” dedi.
Edirne’nin Enez ilçesine gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından halkoyunları ekibiyle fotoğraf çekilen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nın düzenlediği Bölge Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Enez Düğün Salonu’ndaki toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin kendilerini zaman zaman Yüce Divan’la tehdit ettiklerini belirterek, “Biz de diyoruz ki, biz Yüce Divan’dan korkmuyoruz. Milletimizin vicdanındaki yüce yeri arıyoruz ve o yüce yere talibiz. Ülkemizin geleceği için, milletimizin yarınları için, yarınlarımızın bugünden daha iyi olması için siyaset yapıyoruz dedik. Dolayısıyla bu vicdanlar bizi vekil yaptı, bu vicdanlar bizi iktidar yaptı. O nedenle bu vicdanlardaki yerin saygın ve güçlü olmasını istiyoruz. Yoksa onların tehdit ettiği Yüce Divanlardan da korkmuyoruz. Çünkü biz millete inanarak bu yola çıktık, millete inanarak bu yolculuğu yapıyoruz. Milletin yarınlarının daha iyi olmasının derdini taşıdığımız için taşın altına elimizi değil, vicdanımızı koyuyoruz” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Reyhanlı’da meydana gelen patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara da değinen Müezzinoğlu, “Reyhanlı’da yaşanan saldırı sonrasında Kemal Bey’e öyle bir yanlış bilgi verilmiş ki, kılavuzu yanlış olan, yanlıştan bir türlü çıkmıyor ya burnu. Geçen gün açıklama yapıyor, diyor ki; ‘Oraya acil hizmetleri ve ambulans saatlerce gelmiyor’. Bir genel başkana bu kadar yanlış bilgiler verenleri kınıyorum. Olay olduktan 15 dakika sonra her türlü belgesini verebilirim, 18 tane ambulans Reyhanlı’da olay yerindeydi. Çok iddialı söylüyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, hangi ülkenin acil hizmetlerini örnek gösterirse gelsin, o ülkeyle yarışacak bir Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı vardır. İster Amerika Birleşik Devletleri desin, ister Almanya desin, ister İsviçre desin, onlarla yarışabilecek iddialı bir Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanlığı vardır. O uçak ambulansın daha ne olduğunu bilmeyebilir, o denizde ambulans botlarının ne olduğunu bilmeyebilir ama şimdi artık yüzen gemi hastanelerimiz olacak” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından Bakan Müezzinoğlu, Enez’e bağlı Yenice, Küçükevren ve Büyükevren köylerine giderek, vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.