BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  DÜNYA

Büyükçekmece, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Büyükçekmeceliler, ‘Benim Rengim Büyükçekmece’ projesi kapsamında dünyanın en uzun açık alan resim sergisi ve üç boyutlu gezinti yolu resmi ...

Abone ol

Büyükçekmeceliler, ‘Benim Rengim Büyükçekmece’ projesi kapsamında dünyanın en uzun açık alan resim sergisi ve üç boyutlu gezinti yolu resmi ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
5 yaşından 85 yaşına kadar Büyükçekmece halkının el ele vererek gerçekleştirdiği organizasyona Büyükçekmecelilerin birlik ve beraberliği damgasını vurdu. Büyükçekmeceliler, “Benim Rengim Büyükçekmece” projesi kapsamında dünyanın en uzun resim sergisinin yanı sıra İngiltere’deki 318 metrekarelik 3 boyutlu kaldırım resim rekorunu 488 bin 83 metrekare ile egale ederek tarihe geçtiler. Kordonboyu’nda gerçekleştirilen resim sergisini Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile gezerek tespit ve tutanaklarda bulunan Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, dünyanın en uzun sergisinin yanı sıra ressam Abidin Yurdakul tarafından yapılan dünyanın en büyük 3 boyutlu kaldırım resmi olarak tespit ettiğini açıkladı.
Büyükçekmece’nin ilkleri yaşatan bir ilçe olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “2013 yılı Büyükçekmece’ye uğur getirdi. Büyükçekmce uluslararası platformda önce Avrupa Kongresi tarafından 12 Yıldız Şehir Ödülü’nü aldı, ardından da Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek kültür ve sanattaki farkındalığını ortaya koymuştur. Bu çok büyük bir şey. Sadece bu Büyükçekmceliler için değil, Avrupa Birliği sürecini yaşayan Türkiye için de çok büyük bir tanıtımdır” dedi.
Büyükçekmece’ye ilk defa geldiklerini ifade eden Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, Büyükçekmece’nin çok güzel bir ilçe olduğunu söyledi. Gemici şöyle konuştu:
“Büyükçekmece için çok çok önemli bir başarı. İngiltere’ye ait olan bir rekoru Büyükçekmece halkı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde Türkiye’ye getirdiler. Bu çok güzel bir şey, bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
3 boyutlu kaldırım resmini yapan Abidin Yurdakul ise, “Başkanımız bana bu fırsatı verdiği için ona çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha önce eline fırça almamış vatandaşlarla birlikte yaş ayrımı yapmaksızın dünyanın ortak dili olan sanatı Büyükçekmecelilerle buluşturduklarını belirten Başkan Akgün de halka hitaben yaptığı konuşmada, “Bu projeye Büyükçekmece’de yaşayan resim eğitmenleri, sivil toplum kuruluşları ve sanatseverler başta olmak üzere halkımızın her kesiminden katılım oldu. 7 yaşındaki yavrumuzun yanı sıra 70 yaşındaki büyüklerimizde emek sarf ettiler. Bu başarı sadece bizim değil hepimizindir. İngiltere’nin elinde bulundurduğu bu birinciliği egale ederek ülkemize Büyükçekmece’ye kazandırmamızda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım’’ şeklinde konuştu.
Kordonboyu’nda gerçekleştirilen etkinliğe 33 devlet okulu, 12 özel okul, 19 resim atölyesi, 12 STK ve 492 bireysel katılımcının katıldığını belirten Başkan Akgün, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.