BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  DÜNYA

YPG-Esad savaşı Halep'e sıçradı!

YPG ile BAAS rejimi arasındaki Haseke'deki gerilim devam ederken çatışma Halep'e sıçradı. Esad güçlerinin YPG'ye düzenlediği saldırıya jet misilleme geldi.

Abone ol

YPG Basın Merkezi, Suriye ordusuna bağlı rejim güçlerinin Halep’te YPG / YPJ güçlerinin mevzilerine yönelik bir saldırı düzenlediğini, bu saldırıda Canda Welat Kod adlı Şoreş Memo isimli YPJ savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, bugün saat 10:00 sularında Suriye rejim güçlerinin Halep’te YPG güçlerinin mevzilerine yönelik bir saldırı düzenlediğini belirtti. Şex Meqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri arasında bulunan YPG / YPJ güçlerine yönelik savaş uçakları ile düzenlenen saldırıda Afrîn Bilbil köyü doğumlu Canda Welat kod adlı Şoreş Memo isimli YPJ savaşçısının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPG'DEN REJİME MİSİLLEME SALDIRISI!

Saldırı ardından YPG savaşçılarının rejim askerlerine yönelik bir misilleme gerçekleştirdiğini de vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Cephê Cewiyê alanındaki rejim askerlerinin hedeflendiği misillemede tespit edilebilen 2 rejim askeri öldürülmüştür” dedi.

HASEKE'DE DE ÇATIŞMIŞLARDI

YPG ile Esad rejimi arasında geçtiğimiz günlerde Haseke şehrinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda can kaybı yaşanmıştı. Haseke'deki gerilim devam ederken çatışmanın Halep'e sıçraması Suriye savaşında yeni bir cephe yorumlarına konu oluyor.