BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  DÜNYA

Yolcu midibüsü bahçeye devrildi: 1 ölü, 38 yaralı

Zonguldak’ın Muslu beldesinde yolcu taşıyan midibüs bahçeye devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı. <br/>Edinilen bilg...

Abone ol

Zonguldak’ın Muslu beldesinde yolcu taşıyan midibüs bahçeye devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza Muslu beldesinde meydana geldi. Ramazan Ü. idaresindeki 67 ES 417 plakalı Filyos Özel Halk Otobüsü, Muslu beldesinde direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun altındaki bahçeye devrildi. Kazada, şoför Ramazan Ü. ve yaralılar, olayı duyan çevre sakinleri tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Olay yerine, çok sayıda 112 ambulansı sevk edildi. Bölgedeki Eren Enerji Termik Santrali ve Çatalağzı, Muslu Belediyeleri’nin ambulansları da olay yerine yönlendirildi. AFAD ekipleri de olay yerinde kurtarma çalışmalarına katıldı.
Midibüste bulunan ve kazada ağır yaralanan Hakan Seyrek , Murat Can Seyrek ve Güneş Yavaş Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Şerafettin Uçar ise tüm müdahalelere rağmen hayatı kaybetti. Diğer 35 yaralı ise Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Zonguldak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden kazayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Çaycuma İlçesine Bağlı Filyos Beldesinden Zonguldak İl Merkezine Seyretmekte Olan 67 ES 417 plakalı Özel Halk Otobüsü 19.08.2013 tarihinde saat 07.30 sularında Muslu Beldesine giriş esnasında şarampole yuvarlanmıştır. Toplam 39 vatandaşımız yaralanmış olup, Yaralılar ambulanslar ile hastanelere sevk edilmiş, tedavileri devam etmektedir. Durumu ağır olan 3 vatandaşımızdan birisi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
(İHA)